Rukomet

Top 10: Francuzi više nisu prvi

Tomislav Pacak • četvrtak, 22.01.2009.
Top 10: Francuzi više nisu prvi
Foto: Bruno Karadža

Četiri su ekipe s maksimalnim brojem bodova uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama, pa one zasluženo drže vrh Sportnetovog Topa 10. Ispod njih već je malo teže razvrstati selekcije koje su pokazale i dobrih i loših strana tijekom dosadašnjeg dijela turnira...

1. Hrvatska (u prošlom kolu: 3.): Svu skepsu nakon prvog neuvjerljivog nastupa protiv Koreje naši su rukometaši razbili gaženjem Španjolske u sjajnoj atmosferi Spaladium Arene. Tko do tada u to nije vjerovao, uvjerio se da je pred svojim navijačima Hrvatska favorit broj jedan ovog natjecanja.

2. Francuska (1.): Francuzi nisu napravili krivi korak, i dalje uvjerljivo kroče kroz osječku skupinu, no u svom CV-u nemaju tako impresivnu pobjedu kao što je ona Hrvatske nad Furijom, pa su stoga pali za jedno mjesto.

3. Švedska (4.): Šveđani su odradili trening s Kuvajtom bez problema pripremivši se tako za veliki okršaj s Hrvatskom u kojem se dijele važni bodovi za nastavak natjecanja. Taj će susret i Šveđanima pokazati gdje su - blizu samog vrha, ili samo iznad možda ne tako dobre Španjolske kakva je bila za očekivati.

4. Danska (2.): Danci još ne briljiraju, ali su također stopostotni. Ipak, treći i četvrti bod za Zadar mogu osigurati tek danas protiv čvrste Norveške. Nakon ne baš kvalitetnog nastupa protiv Srba, Dancima treba jako izdanje protiv Norveške za samopouzdanje.

5. Njemačka (7.): Nisu impresionirali, ali su ipak na vrijeme osigurali prolazak dalje iz izjednačene skupine C. Čeka ih težak posao u Zadru, pa bi im dobro došli bodovi iz današnjeg ogleda s Poljskom, reprize finala prošlog SP-a.

6. Srbija (9.): Na dionicama Srbije dalo bi se dosta zaraditi ako znate kada prodati i kupiti, jer se radi o najvarljivijoj momčadi prvenstva. Od briljantnog do ni približno tako dobrog, teško je znati što očekivati od Srba koji će u drugi krug krenuti s dva boda - i biti opasni svakome iz varaždinske skupine.

7. Mađarska (8.): Osječka skupina čini se nekako najslabijom, pa zato i dobar mađarski učinak treba uzeti sa skepsom. Tek će ogled s Francuzima pokazati otprilike gdje su Mađari u "big picture".

8. Norveška (5.): Dobro su krstarili sve dok nisu naišli na kvalitetnog protivnika, pa su protiv Srbije prosuli sve do sada dobro učinjeno. Žele li zadržati šanse za polufinale, moraju izvući pobjedu ili makar bod protiv Danske.

9. Poljska (10.): Daleko od briljantnih, ali Poljaci će s Nijemcima u drugi krug, a tamo je sve moguće. Dakako, kao i Njemačkoj, Poljskoj nasušno trebaju danas bodovi protiv svjetskih prvaka.

10. Španjolska (6.): Teškim porazom od Hrvatske oprostili se od realnih izgleda za polufinale, ostali im samo - teoretski. Španjolska je jedno od razočaranja turnira, Riverina momčad obrambeno je potpuno razočarala u ogledima sa Švedskom i Hrvatskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!