Rukomet

Top 10: Hrvati, Francuzi, Danci...

Tomislav Pacak • petak, 23.01.2009.
Top 10: Hrvati, Francuzi, Danci...
Foto: Bruno Karadža

Nakon završenog prvog kruga, lako je odrediti prvih pet reprezentacija po prikazanome na ovom SP-u, no poslije njih je malo veća gužva...

1. Hrvatska (u prošlom kolu: 1.): Sve što smo vidjeli u dvoboju sa Švedskom samo je potvrdilo napisano iz prethodnoh izdanja Top 10 - pred ovakvom publikom i u ovakvoj formi, Hrvatska je favorit broj jedan neovisno o snazi drugih reprezentacija.

2. Francuska (2.): Francuzima SP tek počinje jer iako su bili nedodirljivi u Osijeku, znaju i sami da pravog protivnika nisu imali protiv sebe. Nema sumnje da ih u Zagrebu čekaju puno teže utakmice, posebno jasno protiv Švedske i Hrvatske.

3. Danska (3.): Prilično jaku skupinu D Danci su prošli bez ogrebotina, iako su protiv Srba živjeli na rubu. Potvrdili su snagu, jednom su nogom u polufinalu, a protivnici iz skupine C ne izgledaju kao da bi ih mogli ugroziti na tom putu.

4. Švedska (3.): Sigurno ih ne može previše razočarati poraz od Hrvatske. S dva boda neće im biti lagano na putu do polufinala, trebat će pobijediti sve u drugom krugu, što je protiv Slovačke i Mađarske izgledno, a protiv Francuske već malo teže. No, dojam je da bi Šveđani to mogli napraviti...

5. Njemačka (5.): Nikoga u Varaždinu nisu impresionirali, pa iako prenose maksimalna četiri boda nisu zicer za polufinale. Čekaju ih teški dvoboji sa svima iz skupine D, dojam je da će sa Srbijom igrati utakmicu vrijednu polufinala. Ne treba se nikada kladiti protiv Nijemaca, no ovom prigodom ne bismo se kladili ni na njih.

6. Srbija (6.): Popravili su štetu protiv Brazila pobjedom nad Norveškom i sada u drugi krug ulaze s visokim ambicijama. Dosta su oscilirali, ali ako u Zadru uhvate kontinuitet dobre igre, kakvu su na mahove pokazivali u Poreču, Srbi su ozbiljni kandidati i za polufinale.

7. Makedonija (-): Nakon prvih šest slijedi serija momčadi koje imaju svojih mana i problema, a Makedonija je na našoj listi dobila prednost zbog dva prenesena boda i velike podrške navijača. Očito je da su pored Lazarova proigrali još neki Makedonci, imaju dobrog vratara i na pravi dan mogu dobiti gotovo svakoga. Mogu li i napraviti iznenađenje u Zadru? To već malo teže.

8. Mađarska (7.): S jednim bodom dolaze u Zagreb, ali vjerojatno i bez velikih ambicija da mogu napraviti čudo. Pokazalo se protiv Francuza da su Mađari dobri, ali ništa više od toga, pa Hrvatskoj i Švedskoj ne bi smjeli predstavljati nepremostivu prepreku.

9. Norveška (8.): Dobro su krenuli, ali su onda izgubili jedine dvije utakmice koje su im bile važne. Sada ih s nula bodova čeka vrlo težak posao u Zadru, no bude li raznih iznenađenja (a moguće je jer se radi o izjednačenoj skupini), i Norvežani mogu pronaći svoju računicu ako prije toga pronađu pobjedničku formu.

10. Poljska (9.): Razočarali su u prvom krugu, bez ispaljenog metka pali su protiv Njemačke i ne izgledaju kao momčad koja može ugroziti one najbolje. Stoga, u Zadru ih čeka uloga reprezentacije koja nekome može pokvariti planove, ali istodobno ne i otići do polufinala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!