Nogomet

Rusija kreće po Svjetsko prvenstvo

Borna Rupnik • subota, 24.01.2009.
Rusija kreće po Svjetsko prvenstvo

Najmnogoljudnija europska zemlja i službeno je obavijestila krovno nogometno tijelo da će se uključiti u utrku za organizaciju svjetskog prvenstva. Rusima je podrška stigla i od Seppa Blattera, ali put do najveće nogometne smotre nije nimalo lak...

Početkom tjedna svoju su nakanu zajednički potvrdili Španjolska i Portugal, a zajedničku će kandidaturu također podnijeti Nizozemska i Belgija. Zanimanje za organizaciju svjetskog prvenstva 2018. i 2022. godine pokazali su još Engleska, SAD, Kina i Meksiko.

"Jučer smo Fifi poslali službeni dopis u kojem stoje naše namjere", rekao je u petak generalni direktor Ruskog nogometnog saveza Aleksej Sorokin. Pri tom ga je potezu ohrabrio i predsjednik Fife, Sepp Blatter, koji je za vrijeme posjeta Moskvi izjavio: "Naravno da očekujem da su Rusija kandidira za dobivanje svjetskog prvenstva".

S obzirom da je domaćinstvo 2010. godine predano u ruke Južnoj Africi, a ono 2014. godine Brazilu, Sorokin računa da će četiri godine kasnije red ponovno doći na Europu. Međutim, u tom je slučaju prvi favorit ipak Engleska. Rok za slanje službenih obavijesti je 2. veljače, a cijeli će postupak biranja domaćina trajati gotovo dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!