Ostali sportovi

Blanka u Rijeci

Maja Giljanović • subota, 24.01.2009.
Blanka u Rijeci
Foto: Kristijan Komarica

U ponedjeljak 26. siječnja svjetska prvakinja i olimpijska viceprvakinja Blanka Vlašić otvara novu sezonu...

Splićanka će nakon više od tri mjeseca priprema na prvom Međunarodnom visaškom mitingu na Kvarneru načeti sezonu 2009. u kojoj je među ostalim očekuju i Europsko dvoransko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo na otvorenom i lov na milijunski jack-pot na mitinzima Zlatne lige.

"U Rijeci ću skakati iz punog treninga, umorna sam, ali domaći teren je domaći teren i drugačiji rasplet od moje pobjede ne bi me zadovoljio. Prvi je nastup uvijek izazovan, neizvjestan, najteži, ali definitivno očekujem trijumf".

Što se nastavka, pak, sezone tiče, Blanka će u sljedećih mjesec i pol dana imati čak devet natjecanja: "Nikad tijekom zime nisam toliko skakala. Naglasak je svakako na ovom mitingu u Rijeci i mom u Splitu 21. veljače te posebice na dvoranskom EP".

U Torinu Blanka želi medalju: "Sa svjetskih prvenstava u dvorani imam i zlato i srebro i broncu, dok s europskih nemam ništa". 2002. je, naime, bila 10., 2005. nije nastupila zbog bolesti, a 2007. je osvojila peto mjesto.

U međuvremenu će na mini-turneju (Göteborg, Malmö, Stuttgart, Banska Bystrica) gdje je lani nemilosrdno pobjeđivala: "Izazov će biti i ponoviti, a kamoli nadmašiti prošlogodišnje rezultate". U dvorani je primjerice u prosjeku skakala 202.7 centimetara!

Ozljeda koja je zabrinula oca joj i trenera Joška te Bojana Marinovića - distorzija skočnog zgloba odrazne noge - stvar je prošlosti: "Izgledalo je ružno i 'vraški' je boljelo. Posljedica, međutim, nema".

U Dvorani mladosti na Trsatu u 18 sati Blanki će se suprotstaviti Ukrajinke Vita Palamar i Irina Kovaljenko, Kanađanka Nicole Forrester, Ruskinje Svetlana Školina i Viktorija Kljugina, Grkinja Adonia Steryiou, Čehinja Barbora Lalakova, Litvanka Karina Vnukova i Estonke Ana Iljuščenko i Viktorija Leks.

Spomenimo i da je sezonu skokom preko dva metra otvorila Njemica Arianne Friedrich. 25-godišnjakinja koja je lani u Bruxellesu Blanki nanijela jedini poraz na mitinzima Zlatne lige spriječivši je tako u podjeli jack-pota u Hanau je prošli tjedan slavila s 200 centimetara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!