Nogomet

Ivić savjetnik u Persepolisu

Maja Giljanović • nedjelja, 25.01.2009.
Ivić savjetnik u Persepolisu
Foto: Tomislav Pacak

Najuspješniji trener u povijesti u izboru najtiražnijeg talijanskog sportskog dnevnika La Gazzette dello Sport Tomislav Ivić u Iranu pregovara o angažmanu u iranskom prvaku Persepolisu...

Bivši izbornik Hrvatske, Irana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, bivše Jugoslavije te trener Hajduka i među ostalima Marseillea, Ajaxa, Porta, Anderlechta, Atletica u ovim je trenucima u Belgiji u Liegeu na poziciji direktora omladinske škole Standarda.

75-godišnjeg je stručnjaka, međutim, trener Persepolisa Afshin Peyrovani pozvao u Teheran kako bi svojim savjetima kojih je nepresušno vrelo izvukao aktualnog prvaka iz mini-krize u kojoj se momentalno nalazi.

Vijest je potvrdio Persepolisov član uprave Majid Farrokhzadi: "Hrvatski će trenerski autoritet sljedećih dana biti Peyrovanijev gost i u slučaju potrebe, a to je da se među sobom dogovore, susrest će se i s Upravom. Plan je, naime, da u nastavku sezone bude svojevrsni trener u sjeni".

Ivić je u Iranu proveo pet mjeseci u 1998. kvalificiravši ih za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, a o FC Persepolisu bi mu pokoju lijepu riječ mogli uputiti redom Stanko Poklepović, Ivica Matković i Vinko Begović.

Svi su oni, naime, s više ili manje uspjeha vodili osmerostrukog prvaka Irana.

Persepolis je nakon 23 kola četvrti i za vodećim Esteghlalom zaostaje velikih devet bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!