Nogomet

Ronaldinho ponovno u žutom dresu

Borna Rupnik • ponedjeljak, 26.01.2009.
Ronaldinho ponovno u žutom dresu
Foto: EPA

London će 10. veljače ugostiti prijateljski susret Brazila i Italije, a brazilski je izbornik za taj dvoboj ponovno u sastav pozvao Ronaldinha...

Ronaldinho je ne tako davno bio najbolji nogometaš svijeta, ali u posljednja tri navrata nije dobio poziv u reprezentaciju svoje zemlje. Izbornik Dunga sa svojeg ga je popisa izostavljao zbog katastrofalnog izdanja na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2010. godine koje će se odigrati u Južnoj Africi.

Tom je prilikom, u rujnu prošle godine, Brazil kod kuće remizirao s Bolivijom (0:0), koja je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje. Ronaldinha je u 76. minuti zamijenio Nilmar, a prisutni su gledatelji zvižducima jasno pokazali što misle o njegovoj igri.

No, Brazilac je u Milanu postupno pronašao formu te bi trebao istrčati na travnjak Emiratesa. Poziv je stigao i na adresu njegovih suigrača Kake i Pata, te gradskih rivala Adriana, Julija Cesara i Maicona.

Donosimo i kompletan Dungin popis brazilskih reprezentativaca:

Vratari: Doni (Roma), Julio Cesar (Inter)

Braniči: Daniel Alves (Barcelona), Adriano Correia (Sevilla), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Lucio (Bayern), Luisao (Benfica), Juan (Roma), Thiago Silva (Fluminense)

Vezni igrači: Anderson (Manchester United), Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Fiorentina), Josue (Wolfsburg), Elano (Manchester City), Julio Baptista (Roma), Kaka (Milan), Ronaldinho (Milan)

Napadači: Alexandre Pato (Milan), Adriano (Inter), Luis Fabiano (Sevilla), Robinho (Manchester City)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!