Košarka

Španjolski derbi za sladokusce

Branimir Korać • srijeda, 28.01.2009.
Španjolski derbi za sladokusce
Foto: EPA

Izuzev susreta Cibone i Montepaschija, danas su na rasporedu još dva susreta prvog kola Topa 16 Eurolige. Tau Ceramica će u Vitoriji ugostili Prokom dok će se u Madridu sastati Real i Barcelona...

Dvoboji Reala i Barcelone uvijek privlače pozornost, kako u nogometu, tako i u košarci. Madriđani dočekuju Barcelonu u velikom susretu u kojem neizvjesnost neće izostati. Domaćin u susret ulazi s problemima na poziciji razigravača gdje je za nastup upitan Pepe Sanchez, a sigurno neće nastupiti Raul Lopez. Ovakav rasplet sugerira kako bi veću minutažu trebao dobiti Sergio Llull.

U sastavu Reala bit će i naš Marko Tomas koji će na suprotnoj strani imati Bartona, Basilea i Grimaua što ne sugerira ugodnu večer. Ono što Real može najviše veseliti je dobra forma Luisa Bullocka koji igra izvrsno u posljednje vrijeme. Prednost im je također i u pokretljivoj unutrašnjoj liniji koja bi svojim fizičkim predispozicijama i brzinom mogla stvoriti dosta problema Barceloni.

S druge strane Barcelona je momčad s najboljim omjerom u prvom krugu Eurolige i to dovoljno govori o njima. "Barcelona je kompletna momčad s brojnim vanjskim igračima koji mogu ubaciti velik broj poena. Posebice tu mislim na Juana Carlosa Navarra koji je izuzetno opasan. Za nas je ovo najveća utakmica dosadašnjeg dijela sezone i njoj pristupamo ozbiljno. Moramo vjerovati u svoje mogućnosti, posebice jer igramo na svom parketu pred punom Palacio Vistalegre", najavio je susret Sergio Llull.

U drugom današnjem dvoboju tako velike neizvjesnosti ne bi trebalo biti. Tau Ceramica će u svojoj dvorani ugostiti poljski Prokom i sve osim uvjerljive pobjede Španjolaca bilo bi prvoklasno iznenađenje, posebice ako se zna da je za nastup vrlo upitan Daniel Ewing, jedan od važnijih Prokomovih igrača ove sezone.

Problema s ozljedama ima i Duško Ivanović te tako nije sigurno da će moći nastupiti Mirza Teletović što bi otvorilo više prostora i veću minutažu i našem reprezentativcu Stanku Baraću koji bi bio prva alternativa Willu McDonaldu i Tiagu Splitteru.

Prokom u Vitoriju odlazi sa stidljivom nadom u povoljan rasplet, a on bi se mogao dogoditi ukoliko bi primjerice David Logan imao briljantnu šutersku večer. No zaustavljanjem Logana protivnici obavljaju pola posla i to Ivanović jako dobro zna stoga ne treba očekivati Loganovu ludnicu. S druge strane Tau Ceramica ima previše kvalitetnih igrača da bi se reklo kako je posao obavljen zaustavljanjem toga i toga.

Susret u Vitoriji počinje u 20:30 sati, a derbi u Madridu 15 minuta kasnije.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Baskonia99:77Asseco Prokom Gdynia
Armani Milano76:74Olympiakos
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Baskonia99:77Asseco Prokom Gdynia
Armani Milano76:74Olympiakos
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!