Rukomet

Top 10: Hrvatska suvereno drži vrh

Ivan Forjan • srijeda, 28.01.2009.
Top 10: Hrvatska suvereno drži vrh
Foto: Kristijan Komarica

Pobjedom nad iznimno jakom reprezentacijom Francuske, koja je jučer u susret s Hrvatskom ušla u svom najjačem sastavu, igrači Line Červara zadržali su vrh Sportnetove Top 10 liste. Ostvarivši osmu pobjedu u nizu potvrdili su status glavnog favorita prvenstva te čekaju polufinalni ogled s respektabilnim Poljacima...

1. Hrvatska (u prošlom kolu: 1.): Kiseli smiješak krasio je lice francuskog izbornika Claudea Oneste nakon što je njegov kolega Lino Červar upisao još jednu pobjedu u nizu. Iako Onesta nije mislio igrati belu, briškulu ili nešto treće, već ozbiljan rukomet (što pokazuje izvođenje najjače postave na teren), Hrvati su i bez Balića i Metličića očitali rukometnu lekciju Francuzima. Posebno je zadivio Igor Vori koji se s osam pogodaka iz osam pokušaja prometnuo u vođu hrvatskog stroja.

2. Danska (3.): Momčad Ulrika Wilbeka osvojila je kompliciranu zadarsku skupinu pobjedivši Nijemce rezultatom 27:25. U vrlo teškoj i zahtjevnoj utakmici Danci su potvrdili svoju kvalitetu te u presudnim trenucima bili prisebniji. Na krilima izvrsnog Hansa Lindberga i Mikkela Hansena odlaze u Split, gdje ih čeka sraz s olimpijskim pobjednicima Francuzima.

3. Poljska (5.): Poljaci mogu zahvaljivati Arturu Siodmiaku. Naime, taj čovjek je u jučerašnjoj utakmici za polufinale šest sekundi prije kraja pokupio jedan otpadak najboljeg Norvežanina Kjellinga te ga iz svog deveterca poslao u nebranjeni suparnički gol. Plasiravši se u polufinale, Poljaci će u dvoboju s Hrvatskom tražiti put prema medalji. Obje reprezentacije su u naletu te se očekuje teška i do samoga kraja neizvjesna utakmica.

4. Francuska (2.): Porazom od Hrvatske srozali su se za dva mjesta na ljestvici. Dvoboj s Hrvatskom nije dobro završio za Pijetlove. Međutim, samopouzdanje Francuzi mogu crpiti iz sjajne forme jednog od najboljih vratara svijeta Thierryja Omeyera i rastrčanog i uvijek po gol opasnog Luca Abaloa. Kada u ovo društvo dodamo Karabatića, Guigoua ili Gillea, zaključujemo da nas u Splitu očekuje jedna od najjačih utakmica dosadašnjeg prvenstva.

5. Njemačka (4.): Porazom od Danske momčad Heinera Branda propustila je priliku da sama odlučuje o svom daljnjem putu na prvenstvu. Remi Norvežana i Poljaka za Nijemce bi značio prolaz, međutim, željeni rezultat nije se ostvario. Dodatan peh i mogući razlog ispadanja, Nijemci mogu tražiti u povrijeđenom lijevom koljenu svog najboljeg pucača Pascala Hensa, koji je zabio prvi gol na utakmici, a zatim preselio na klupu.

6. Mađarska (7.): Dugo su se Mađari mučili s vižljastim i pokretnim Koreancima. Raspucana, ali teška utakmica na kraju je rezultirala pobjedom nad omalenim azijskim suparnicima. Na taj način, Mađari su zadržali treće mjesto u skupini što je i više nego respektabilan rezultat. Pamtit će i tijesnu pobjedu nad jakim Šveđanima kao i jak otpor pružen Hrvatskoj.

7. Norveška (6.): Svoju šansu za plasman u polufinale Norvežani su propustili izgubivši u ključnoj utakmici od Poljaka. Najbolji i najhvaljeniji reprezentativac, Kristian Kjelling u posljednjem je napadu prodao ključnu loptu koju Poljaci spremaju u nebranjenu mrežu. Iako su bez bodova ušli u drugi krug, nadoknadili su taj nedostatak dvjema pobjedama protiv Makedonije i Njemačke.

8. Švedska (9.): Dalibor Doder ime je nove švedske zvijezde. Playmaker reprezentacije u jučerašnjoj je utakmici protiv Slovaka postigao sjajnih 11 golova potvrdivši tako svoj status nositelja švedske igre. Od pomlađene Švedske reprezentacije ipak se očekivalo više na ovom prvenstvu, možda čak i ulazak u borbu za medalje, ali izabranici Ole Lindgrena morat će se zadovoljiti četvrtim mjestom u skupini.

9. Srbija (10.): Nakon katastrofalnog poraza od Poljske, igrači Srbije digli su se protiv Makedonaca. Pronašli su način kako da zaustaviti Kiru Lazarova te odnijeli pobjedu od četiri pogotka prednosti. Na ovom prvenstvu promovirali vrlo respektabilnu momčad iz koje je kvalitetom i brojem postignutih pogodaka iskakao lijevi vanjski pucač Momir Ilić.

10. Slovačka (8.): Simpatični Slovaci u posljednjem su kolu zagrebačke skupine izgubili od Šveđana i tako završili na predposljenjem mjestu. Iako su se Kukučka i Šulc prikazali u lijepom svjetlu, porazom su se neslavno oprostili od Svjetskog prvenstva. Pamtit ćemo njihov remi s Mađarima u skupini koji je dao nagovijestiti da se u slovačkom loncu ipak nešto kuha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!