Rukomet

"Dva lijepa tjedna u Hrvatskoj"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 29.01.2009.
"Dva lijepa tjedna u Hrvatskoj"
Foto: Davor Sajko

Reprezentacija Švedske pobjedom je okončala nastup na SP-u i tako osvojila sedmo mjesto, dok se Srbi vraćajući kući s osmim mjestom, solidnim ukupnim dojmom, ali i okusom ružnog poraza protiv Švedske u kojem Srbi nisu pružili ozbiljan otpor...

Švedski izbornik Ola Lindgren dao je završni osvrt na švedski nastup u Hrvatskoj: "Sretni smo što smo dobili jer nije lako igrati ovakvu utakmicu, ali bili smo motivirani na početku i to nam je donijelo vodstvo koje smo lako držali ostatak utakmice. Cijeli smo turnir igrali dobro, no pod pritiskom ne reagiramo dobro pa je bilo važno dobro ući u utakmicu."

Promjena vratara osigurala je Šveđanima miran nastavak: "Palicka je u nastavku stao na vrata i imao 43 posto obrana što nam je olakšalo pobjedu. Proveli smo ovdje dva lijepa tjedna i drago nam je što smo se vratili na Svjetsko prvenstvo, a sedmo mjesto je zadovoljavajući rezultat za ovu mladu ekipu."

Vezane vijesti

Oscar Carlen zabio je pet golova na utakmici i to sve u prvom dijelu: "Rekli smo si prije utakmice kako moramo ući ozbiljno i pobijediti i - jesmo. Iako su obje ekipe umorne pa nije baš bio posebno dobar rukomet, dali smo sve od sebe i uspjeli smo slaviti."

Jovica Cvetković nije bio posebno loše raspoložen nakon poraza: "Čestitam Šveđanima na pobjedi. Izdržali smo koliko smo mogli jer smo imali neke ozlijeđene igrače, ali ja sam zadovoljan osvojenim osmim mjestom što je za nas dobar rezultat."

Iako su poraženi, Ratko Nikolić zadovoljan je nastupom na Svjetskom prvenstvu: "Čestitam njima na pobjedi. Teško i naporno natjecanje utjecalo je na našu igru, no mi smo zadovoljni jer je ovo prvenstvo za nas bilo jako uspješno. Ostvarili smo zacrtano, a u budućnosti očekujemo još bolje rezultate."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2009
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!