Vodeni sportovi

Roguljeva disciplina osiromašena

Maja Giljanović • ponedjeljak, 02.02.2009.
Roguljeva disciplina osiromašena
Foto: Sandro Donda

Niti dva tjedna nakon što je Kosuke Kitajima objavio svoju odluku o propuštanju ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Rim je odlučio propustiti i njegov zadnju polovicu desetljeća najveći protivnik Brendan Hansen...

26-godišnji je Kitajima, koji je prošle godine u Pekingu obranio olimpijski naslov iz Atene 2004. i na 100 i na 200 metara prsno, sredinom prošlog mjeseca otkazao nastup na japanskom prvenstvu ovog travnja.

Automatski je time osiromašeno i Svjetsko prvenstvo budući da će upravo na nacionalnom prvenstvu Japanci isplivavati norme za Rim koji će svjetsku plivačku kremu ugostiti od 19. srpnja do 2. kolovoza.

Što se dalje budućnosti tiče, Kitajima se nije želio izjašnjavati: "U ovom trenutku natjecanja, a pogotovo treninzi, mi ni najmanje ne nedostaju. Nakon godina i godina mukotrpnog rada u životu napokon uživam punim plućima. A dalje? Dalje ćemo vidjeti", odgovorio je na upite novinara o Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Godinu dana svoju će karijeru zamrznuti i Brendan Hansen. 26-godišnji Amerikanac aktualni je svjetski prvak na 100 metara prsno nakon što je u Melbourneu prije dvije godine obranio naslov iz Montreala 2005., bivši je svjetski prvak na 200 te olimpijski viceprvak na 100m iz Atene.

"Propuštam Rim, ali ne otpisujte me", jasniji je što se pitanja o nastavku karijere tiče od Kitajime bivši svjetski rekorder i na 100 i na 200 metara prsno (upravo mu je Japanac oduzeo oba rekorda na 100 u Pekingu te 200 u Tokiju prošlog ljeta).

Vijesti su ovo koje neće zadovoljiti organizatore u Rimu, ali zato sasvim sigurno hoće primjerice europskog prvaka iz Eindhovena lani i olimpijskog srebrnog na 100m, Norvežanina Alexandera Dale Oena.

Prostor se otvara i našem 26-godišnjem Vanji Rogulju prije sedam godina u Tunisu pobjedniku Mediteranskih igara u disciplini 100 prsno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!