Nogomet

Srbija i Ukrajina prošli u finale

Zoran Zdelar • utorak, 10.02.2009.
Srbija i Ukrajina prošli u finale
Foto: EPA

Za titulu pobjednika na međunarodnom turniru na Cipru borit će se nogometaši Srbije i Ukrajine...

Cipar je ovih dana domaćin međunarodnog turnira, a današnjim polufinalnim utakmicama dobili smo protivnike u finalu. Srbija je bez ikakvih problema uspjela slaviti u dvoboju s domaćinom, iako je bilo vidljivo da naši istočni susjedi nisu pružili svoj maksimum.

Prije početka utakmice Nemanja Vidić je proglašen najboljim srbijanskim nogometašem u 2008. godini, a tu je titulu opravdao i večeras. Na praznu mrežu u Manchester Unitedu je već naviknuo, a sad mu je skupa sa suigračima isto uspjelo i u reprezentativnom dresu. Srbiju je u vodstvo nakon 25 minuta doveo Milan Jovanović, dok je konačnih 2:0 postavio Danko Lazović nekoliko minuta prije kraja prvog dijela utakmice.

Puleni Radomira Antića izborili su tako dvoboj s Ukrajinom, koja nije nimalo lako stigla do mjesta u finalu.

Slovačka je pružila iznimno dobar otpor, ali Ukrajinci su krenuli ipak bolje te su golom Valyaeva poveli već u devetoj minuti utakmice. Prije odlaska na 15-minutni odmor ipak je uspio izjednačiti Vittek. Već u samom otvaranju drugog poluvremena Seleznyov vraća Ukrajinu u vodstvo, ali mreže su se do kraja utakmice tresle još dva puta.

Hamsyk u 69. minuti ponovno vraća utakmicu na početak, no Ukrajinci zahvaljujući preciznoj realizaciji jedanaesterca od strane Milevskiyja ipak prolaze u finale.

Međudržavne prijateljske utakmice: Cipar - Srbija 0:2, Slovačka - Ukrajina 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!