Košarka

Vrhunska forma Nikole Vujčića

Branimir Korać • srijeda, 11.02.2009.
Vrhunska forma Nikole Vujčića
Foto: EPA

Nikola Vujčić uhvatio je pravu formu. Sudeći po posljednjim utakmicama u dresu Olympiakosa naš reprezentativac je ponovno na onoj najvišoj razini kada ga je u europskim okvirima malo tko mogao zaustaviti...

Prokom se oprostio od četvrtfinala Eurolige dok Olympiakos ostaje u igri za jednu od prve dvije pozicije. U važnom susretu u Sopotu Prokom je teško poražen 93:68, a nas veseli igra Nikole Vujčića, uskoro i ponovno hrvatskog reprezentativca. Vujčić je bio uvjerljivo prvo ime susreta s 21 poenom, sedam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte za 22 minute provedene na terenu.

Susret nije ponudio nikakvu neizvjesnost. Prokom je već na poluvremenu toliko zaostajao da je bilo samo pitanje kolikom će razlikom izgubiti. Osim Vujčića kod gostiju dobro je igrao i duet Bourousis - Printezis koji je dodao po 12 poena. Kod Prokoma David Logan ubacio je 18 poena, a bivši igrač Olympiakosa Qyntel Woods 12.

Sjajna utakmica odigrana je u Pioniru gdje je Partizan minimalno porazio Unicaju 60:59. Odlična obrana na obje strane, borba za svaku loptu, a na kraju je sreća bila na strani Partizana koji dolazi do izuzetno važnih bodova u borbi za četvrtfinale.

Unicaja je kontrolirala utakmicu sve do kraja prvog poluvremena kada Partizan radi 8:0 i na odmor odlazi s neodlučenim rezultatom. Odmah na startu drugog dijela radi novih 8:0 te ima vodstvo. Neizvjesnost je potrajala do posljednjih sekundi, pet sekundi prije kraja susreta Veličković je ubacio jedno slobodno bacanje za 60:59, a pokušaj Cooka na drugoj strani bio je kratak.

Kod domaćina istaknuli su se Novica Veličković s 12 poena i sedam skokova te Uroš Tripković s 12 poena. Kod gostiju 12 poena i pet skokova ubilježio je Omar Cook dok je 12 poena dodao i Jiri Welsch.

Utakmica večeri igrana je u Sieni gdje je Montepaschi pregazio CSKA sa 74:56. Talijani su odigrali savršenu utakmicu. Posve su izbezumili goste kojima je ionako malo toga polazilo za rukom, a na drugoj strani Siena je igrala vrlo pametno i racionalno.

Ključna je bila sredina treće četvrtine kada je Montepaschi pobjegao na dvoznamenkastu prednost koja je rasla i nije bila dostižna. U završnici susreta gosti su pokušavali barem smanjiti, ali nije im niti to polazilo za rukom.

Domaćina su predvodili Terrell McIntyre s 21 poenom i Rimantas Kaukenas s 18 poena. Kod gostiju jedini dvoznamenkasti bio je Terrence Morris s deset poena i osam skokova. Zoran Planinić igrao je 17 minuta i ubacio devet poena uz skok i ukradenu loptu.

Laganu pobjedu upisala je i Tau Ceramica na svom parketu protiv Armanija. U susretu u kojem su obrane bile u drugom planu Tau je slavio 108:90 čime je smijenio Armani s prve pozicije u skupini.

U pobjedničkom sastavu odlični su bili Sergi Vidal s 26 poena i Mirza Teletović s 19 poena. Stanko Barać dobio je 18 minuta i za to vrijeme ubacio četiri poena uz četiri skoka i četiri asistencije. Kod Armanija Pape Sow ubacio je 25 poena uz pet skokova, a za nastup upitni Jobey Thomas dodao je 18 poena.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Asseco Prokom Gdynia68:93Olympiakos
Baskonia108:90Armani Milano
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Asseco Prokom Gdynia68:93Olympiakos
Baskonia108:90Armani Milano
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!