Zimski sportovi

Vonn propušta veleslalom

Antonija Pavlić • četvrtak, 12.02.2009.
Vonn propušta veleslalom
Foto: Kristijan Komarica

Dvostruka svjetska prvakinja i vodeća u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, Lindsey Vonn, ipak će propustiti utrku veleslaloma na SP-u u Val d'Isereu, kako bi bila što spremnija za subotnji slalom i napad na još jednu svjetsku medalju...

Iako se nakon operacije obavljene u Innsbrucku vratila u Val d'Isere i ponovno bez teškoća stala na skije, američka skijašica Lindsey Vonn, odlučila je propustiti današnju utrku veleslaloma, kako bi bila što spremnija za subotnji slalomski okršaj.

Vonn, je podsjetimo, 'stradala' kada je na proslavi spustaškoga zlata otvarala šampanjac, te kada joj je krhotina stakla porezala palac desne ruke. Zbog toga je hitnom intervencijom liječnika američke reprezentacije zaradila četiri šava na palcu, a dan kasnije je helikopterom prebačena u austrijski Innsbruck, gdje je i operirana.

Najuspješnija skijašica u dosadašnjem dijelu SP-a tako je s vodstvom reprezentacije i suprugom Thomasom odlučila kako je veleslalom najbolje 'preskočiti': "Lindsey će ipak uzeti dan odmora više, kako bi na miru testirala novi grip napravljen upravo za potrebe ove ozljede. Ako će s tim sve biti u redu, u petak ćemo već početi trenirati slalom", rekao je glavni trener reprezentacije, Jim Tracy.

"Iznimno sam zahvalna svima koji su pridonijeli mom odličnom tretmanu u posljednja dva dana. Red Bull me čak helikopterom prevezao u Innsbruck, tamo je obavljena operacija, a zatim sam gotovo cijeli dan radila s Martinom Gallerom, kako bi izradili poseban grip za moj 'slučaj'. Thomas (suprug) i Dr. Jeff (fizijatar američke reprezentacije) su također cijelo vrijeme bili sa mnom, i zbog toga sam im jako zahvalna. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati, ali nadam se sigurnom nastupu u slalomu.", rekla je najbolja svjetska skijašica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!