Nogomet

Messi perfekcionist

Maja Giljanović • četvrtak, 12.02.2009.
Messi perfekcionist
Foto: EPA

Lionel Messi ni nakon što se Argentina prošetala Velodromeom protiv Francuske nije pretjerano zadovoljan. El Mesias je nakon utakmice od objektivnih 60.000 navijača zaslužio gromki aplauz, ali on sam od sebe očekuje još više...

"Što se utakmice tiče beskrajno me veseli što smo ne samo pobijedili viceprvake svijeta na njihovom travnjaku nego smo odigrali jednu vrhunsku utakmicu", izjavio je Messi.

Galantno je domaćinu komplimentirao na iznimnoj (?) kvaliteti - rasprodani Velodrome je naprotiv i Domenechu i većini igrača okrenuo palac dolje i zvižducima ih ispratio s terena - a potom je samoprijegorno prokomentirao svoju igru.

"Daleko je ovo još od onoga što ja od sebe zahtijevam u argentinskom dresu. Nisam ni na 50% od igara koje pružam u Barceloni, ali trudim se maksimalno i dajem najviše što mogu".

Messi je francuske braniče "vozao" svih 90 minuta, a koliki je 21-godišnjak perfekcionist najbolje govori standing ovation protivničkih navijača nakon gola kojeg je postigao u 83. minuti.

18-ica Gauča se s centra sjurila u šesnaesterac Mandande, varkom tijela prevarila trojicu Francuza i bez previše razmišljanja rezultat podebljao na krajnjih 2:0.

A Maradona? Je li "mali-veliki" zadovoljniji? "Nije nam Diego rekao ništa posebno. Čestitao nam je na pobjedi i zatražio da ostanemo mentalno čvrsti kako bismo dalje napredovali", zaključio je Messi.

Pokislim se, pak, Francuzima (osobito Sagni koji je kriv i za gol Gutierreza, a ni Messija nije uspio zaustaviti) ne piše dobro. 28. ožujka i 1. travnja "Dani" su "D" za Les Bleus - gostuju u Kaunasu i dočekuju Litavce na Stade de Franceu - a izbornik im Raymond Domenech i dalje luta.

Krajnje im je suspektna obrana koja je u zadnjih 10 utakmica primila 17 golova, a ni u špici ne briljiraju. Ne čude zato ni zvižduci ni povici "Domenech odlazi": "Njihova reakcija me pogodila. Igrali smo protiv vrhunskog protivnika, igrači su pružili svoj maksimum i nisu zaslužili zvižduke. Što se zazivanja mog odlaska tiče, njih neću niti udostojiti komentarom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!