Košarka

Perasović: "Frustrirani i nervozni"

Tomislav Pacak • četvrtak, 12.02.2009.
Perasović: "Frustrirani i nervozni"
Foto: Davor Sajko

Nimalo iznenađujuće, Velimir Perasović nije bio posebno dobrog raspoloženja nakon što je Fenerbahče iznenađujuće nokautirao Cibonu u Draženovom domu, a samim time i realne izglede za prolazak u četvrtfinale. Očito, Cibona još nije spremna za taj korak...

U utakmici ključnoj za zadržavanje šansi za četvrtfinale, Cibona nije mogla ni "kupiti" koš kada joj je to u završnici trebalo, dok je Fener na krilima Turkcana i Giričeka pronalazio put do koša dovoljno puta da bi poslije Unicaje postao drugi euroligaški gost koji je Cibonu dobio u Zagrebu.

Perasović je imao puno razloga za razočaranje unutar svoje ekipe: "Dva potpuno drugačija poluvremena; u prvom smo mi dominirali, s time da smo onaj loš period s kraja prenijeli u ostatak utakmice. Trebali smo voditi s više razlike. Imali smo puno problema u napadu, to nas je jako frustriralo, pa smo na kraju pali i u obrani. Razigrali su se Turkcan i Giriček, postajali smo sve nervozniji, pa smo i promašivali šuteve koje inače moramo zabiti. Zaslužena pobjeda gostiju, bili su konstantniji od nas i igrali su puno tečnije u napadu."

Cibonin trener puno se vraćao na završnicu prvog dijela u kojoj je Cibona poklonila koševe gostima: "Oni su tada teško davali poene, imali smo 11 razlike, bilo bi sigurno lakše igrati da smo to zadržali. Oni su igrali tečno kasnije, a mi smo promašivali i lake šuteve. Imali smo i problema u organiziranju napada, pa onda i puno prekršaja, što im je olakšavalo postizanje koševa."

Bogdan Tanjević i njegova momčad vjerojatno također neće vidjeti drugi krug pored CSKA i Montepaschija, ali su ipak popravili sliku svog nastupa u drugom krugu: "Imali smo dosta sreće u prvom dijelu da ne zaostajemo više od pet poena koji su se mogli nadoknaditi. Igrali smo s puno izgubljenih lopti, moglo je biti puno gore. U drugom dijelu smo igrali kvalitetniju košarku, posebno u obrani. U napadu smo imali dosta nepreciznosti, ali smo barem smanjili izgubljene lopte. Ova pobjeda nam daje dašak nade i volje da nastavimo s određenim ambicijama u drugom krugu, te da s ogromnom skromnošću dočekamo Cibonu u Istanbulu. Vrlo sam zadovoljan, vjerujem da imamo još prostora za napredak, za organizaciju igre. Nadam se da ćemo se još bolje posložiti do iduće utakmice, uoči koje imamo naporan program."

Trener gostiju bio je zadovoljan igrom povratnika Gordana Giričeka: "Sasvim sam zadovoljan kako je odigrao. On je jasno bio dosta emotivan u ovoj utakmici, još ima i situaciju s bolešću oca, ali je zajedno s Turkcanom bio jedan od najboljih igrača u ovoj utakmici."

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Montepaschi Siena74:56CSKA Moskva
Cibona55:65Fenerbahçe
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Montepaschi Siena74:56CSKA Moskva
Cibona55:65Fenerbahçe
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!