Nogomet

Rekorder Villa se ne sjeća gola

Borna Rupnik • petak, 13.02.2009.
Rekorder Villa se ne sjeća gola
Foto: Davor Sajko

Dvoboj protiv Engleske posebno će dugo pamtiti David Villa. On je svojim pogotkom u 35. minuti postao prvi igrač u povijesti španjolske izabrane vrste koji se u strijelce upisivao na šest uzastopnih utakmica...

Napadač Valencije David Villa u srijedu je u Sevilli oborio više od pola stoljeća star rekord. Telmo Zarra je 1950. godine tresao protivničke mreže na pet utakmica zaredom, a isto je pošlo za rukom i Ladislavu Kubali 1957. godine.

No, Villa je svoj niz produžio na utakmicu više i ušao u povijest. Serija je počela u rujnu protiv Bosne i Hercegovine, a nastavila se u okršajima s Armenijom, Estonijom, Belgijom i Čileom. Time je svoj ukupan zbroj pogodaka za Furiju povećao na 25, a upisao je tek 42 nastupa.

"Vrlo sam sretan zbog novog rekorda. Utakmica je bila čvrsta i moram zahvaliti igračima u veznoj liniji što smo probili englesku obranu. Veliko je zadovoljstvo igrati s takvim majstorima u vezi", podijelio je Villa zasluge sa svojim suigračima.

Međutim, zanimljivo je da je svoj rekordni pogodak - zaboravio. "Xabi Alonso mi je izvrsno dodao loptu, ali samog se pogotka ne sjećam. Morat ću ga pogledati na televiziji", rekao je David Villa, sa 17 ligaških pogodaka jedan od kandidata za ovogodišnju Zlatnu kopačku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!