Ostali sportovi

Sandra Paović na novoj operaciji

Antonija Pavlić • petak, 13.02.2009.
Sandra Paović na novoj operaciji

Premda su se liječnici ponadali da se stanje hrvatske stolnotenisačice Sandre Paović polako stabilizira i prelazi u normalu, posljednje nam informacije iz francuske klinike Rouenu govore da je nesretna Vukovara podvrgnuta novoj operaciji...

Hrvatska stolnoteniska reprezentativka i jedan od stupova ekipe Nevena Cegnara, stradala je prije nešto više od dva tjedna na putu prema pariškoj zrakoplovnoj luci, od kuda je trebala otputovati na ogled s poljskim prvakinjama u Krakow. Vozač klupskoga je kombija Caena iz nepoznatih razloga izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste, a hrvatska je državljanka stradala ponajviše zbog nevezanja sigurnosnog pojasa.

Posljedice te fatalne nesreće za Sandru još uvijek nisu potpuno poznate, liječnici su nakon dodatnih pretraga i analiza odlučiti napraviti još jednu operaciju, a ona je sinoć hitno obavljena zbog novonastalih komplikacija. Prema dostupnim informacijama, Paović je nekoliko dana otežano disala te joj je na prednjoj stijenci vrata, kako bi mogla normalno unositi zrak u pluća, napravljen mali otvor. Što se tiče stanja sa udovima, situacija s pomicanjem nogu nije promijenjena, što znači, da ih i dalje ne osjeća, dok je s rukama u stanju normalno i dalje komunicirati.

Osim svega toga, saznajemo i da se periodično mladoj Vukovarki povisuje tjelesna temperatura, te se zna popesti i na 38,5 stupnjeva Celzijusa. Zbog svega toga liječnici čak strahuju i od infekcije, koja bi po Sandru možda mogla biti i kobna.

Njezin je otac Mišo Paović pak, Večernjem listu rekao kako je Sandra proteklih nekoliko dana bila prilično neraspoložena te otkrio i razlog tome stanju: "Za mog je jučerašnjeg posjeta Sandra bila veoma neraspoložena, no liječnici kažu kako je to u potpunosti normalno jer postaje svjesna situacije u kojoj se nalazi. Ljudi koji je okružuju, zajedno s članovima obitelji, su sada veoma važni za njezin oporavak. "

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!