Zimski sportovi

"Bila bih glavni kandidat za zlato"

Antonija Pavlić • petak, 13.02.2009.
"Bila bih glavni kandidat za zlato"
Foto: Nikola Movrić

Četvrto je mjesto s posljednjeg slalomskog nadmetanja u Garmisch-Partenkirchenu donijelo Ani Jelušić i čitavom hrvatskom puku veliku nadu da isto, pa možda i koju razinu više, može i u Val d'Isereu. Ne bi bila iznenađenje, iako prošle sezone u ovo vrijeme nije imala rezultat bolji od 11. mjesta Bormia. Anči je već nebrojeno puta pokazala da uz pravu motivaciju i tvrdu i ledenu stazu, što Val d'Isere svakako ima, može puno. Pitanje je samo koliko ju u sutrašnjem nastupu može sputati neugodna ozljeda koljena...

Ozljeda koljena zadobivena 'u rupi' na zagrijavanju prije početka jučerašnjeg veleslaloma na Bellevardeu, donijela je Ani Jelušić nekoliko dodatnih snimanja i zračenja, pokušalo se što prije, i što bolje, sanirati neugodnu ozljedu. Svima je, pa i njoj samoj, jasno da ova situacija nikako nije bila potrebna. Kada je uostalom, ijedna ozljeda poželjna?

"Ova ozljeda koljena mi definitivno nije trebala, no bit će mi dodatni motiv da od sebe dam još više i pokušam to nadoknaditi. Meniskus između dvije kosti, na sreću, nije puknuo, no preventivno ćemo u ponedjeljak napraviti magnetsku rezonancu pa vidjeti što i kako dalje", rekla je Ana Večernjem listu.

Nadanja su unatoč tome velika, a dlake na jeziku i pretjerane skromnosti kod karakterne Riječanke - jednostavno nema: "Više od svega se želim popesti na postolje, ali svjesna sam da iste želje dijeli još 75 skijašica. Da sam potpuno zdrava vjerujem da bi bila u ozbiljnoj konkurenciji za zlato na strmoj i teškoj stazi u Val d'Isereu. Mislim da braniteljica naslova iz Area Šarka Zahrobska neće uspjeti obraniti titulu, po meni su najveći favoriti Poutiainen, Riesch, Zettel i Vonn", istaknula je naša najbolja slalomašica.

Na startu će sutra u 9:50 sati, a mi se nadamo i 13:20, naći još i Nika Fleiss, Sofija Novoselić i Matea Ferk, a osim ženskog će se slaloma u gotovo isto vrijeme (10 i 13 sati), održati i dvije utrke muškog kvalifikacijskog slaloma, u kojem bi se u borbu za 25 mjesta koje vode u glavnu utrku trebali naći i Danko Marinelli i Tin Široki sa startnim brojem 8., odnosno 30. Nastupe su kroz solidne rezultate i bodove Svjetskoga kupa već izborili Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!