Nogomet

Varteks - Sturm: Varaždinci posramili Grazere

Marko Breljak • srijeda, 31.01.2001.


Minavald je ovoga puta bio brži od Bjelanovića (Snimio: Dražen Patarčić)

Posljednjih šest sureta Varteks u domaćem prvenstvu ne zna za poraz, a ostvarene su neke zaista impresivne pobjede (Dinamo, Rijeka, Dragovoljac), a da je Varteks u velikoj formi potvrdila je i ova pripremna utakmica. Protivnik je bio veliki Sturm, a predsjednik Herjavec je prije susreta najavljivao prvu pobjedu Varteksa nad nekim članom Lige prvaka...

Već po uvodnim minutama i početnoj prigodi Bjelanovića moglo se naslutiti se da će ovo biti zanimljiv susret. Sa druge strane je u jednako izglednoj poziciji bio Vastić, a početni pogodak za nadahnute Varaždince pao je u 10. minuti. Sklepić je idealno nabacio loptu iz kornera na peterac, gdje je Režić pored uspavane obrane Grazera doveo Varteks u vodstvo. To je još više dalo krila mladoj domaćoj ekipi koja je samo četiri minute kasnije povećala vodstvo. Hrman je povukao kontru, ubacio u kazneni prostor, a Sabolčki u trku plasira loptu pored nemoćnog Sidorczuka. Dvaput je zaprijetio Vastić iz slobodnih udaraca, ali ovo očito nije bio dan velikog Ive. U 30. minuti je Varteksova momčad nakon dugotrajne i lijepe akcije, povećala vodstvo. Sklepić je akciju započeo, Hrman opet sjajno asistirao za Bjelanovića, koji postiže treći gol Varteksa. Pred kraj utakmice Sturm, u stilu imena, pomalo diže svoju igru, a bivši Varaždinac, Tomica Kocijan smanjuje prije poluvremena na 3:1.


Dvostruki strijelac- Saša Bjelanović (Snimio: Dražen Patarčić)

U nastavku tempo malo pada, ali se prigode za Vartels i dalje nastavljaju. Pamte se i dva odlično izvedena slobodnjaka Režiča iz velike daljine, koja je rezervni vratar Baruwa jedva “ukrotio”. I kada su svi mislili da će završiti 3:1 u posljednjih desetak minuta viđena su još dva pogotka. Bjelanović je u 80. minuti, nakon akcije Sklepića i Mukaja, glavom povećao vodstvo, a u posljednjoj minuti utakmice je konačnih 4:2, nakon velike gužve u kaznenom prostoru Varaždinaca, postavio Szabics.

Treba istaknuti da su sve pogotke za Varteks postigli igrači mlađi od 21 godine, članovi hrvatske mlade reprezentacije, a za Varteks nije nastupio prvi strijelac i novopečeni reprezentativac Veldin Karić. Gosti su potpuno podbacili, očekivalo se od proslavljene Osimove ekipe mnogo više. Igrači Sturma su se žalili na veliki umor, nakon turnira u Turskoj, Osim prozivao zbog nedostatka zalaganja, ali nitko nije dovodio u pitanje veliku pobjedu Varteksa.

Izjave nakon utakmice:
Ivica Vastić, kapetan Sturma: Nema se što puno pričati, Varteks je zasluženo pobijedio, čak i sa ovako velikom razliko. Bolje su se motivirali, prilagodili uvjetima za igru i nadigrali nas. Mi smo malo umorni od nedavno završenog turnira u Turskoj i od ovih priprema, ali je sigurno da nas u ova dva tjedna čeka još veći posao jer ovakvom igrom ne možemo proći Panathinaikos koji nas čeka u Kupu Uefa.

Ivica Osim, trener Sturma: Mogu moji igrači pričati što god žele, ali mi pojedinci su odigrali strašno loše. Varteks je zaslženo pobijedio, igrali su vrlo nadahnuto i pomalo me potsjetili na moju elipu prije par godina kada smo i mi bili željni dokazivanja. Sada je očito da su neki igrači previše umislili, da su velike zvijezde pa su prestali trčati. A zaboravili su da su samo velikom trkom i borbenošći stigli tamo gdje jesu. To je veliki problem, jer na ovim prostorima ima mnogo igrača sa velikim talentom, ali ne žele trčati. U Austriji je obratno, igrači su najčešće velike radilice, “vodonoše” i kada se neki takav igrač umisli, onda je to problem. Ova momčad se nalazi u velikim problemima i ne vidim kako ćemo izaći iz ove krize.

Trener Varteksa, Ivan Katalinić:Mislim da je bila dobra utakmica sa obje strane, palo je puno golova, a mi smo, naročito na početku iskoristili svoje šanse. Mi smo već sada, 25 dana prije početka prvenstva potpuno spremni.

Hrvoje Sklepić, najbolji igrač susreta: Odigrali smo odlično, bila je to jedan od najboljih naših utakmica u posljednje vrijeme. Sjajno smo parirali igru Sturma i kontrama ih pobijedili. Trenutno smo u odličnoj formi, samo se nadam da ta forma nije došla prerano.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!