Vodeni sportovi

Vićan rekao konačno "ne"

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 16.02.2009.
Vićan rekao konačno "ne"
Foto: Sandro Donda

Iako je već nakon Pekinga jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih vaterpolskih vratara, Frano Vićan, rekao kako se povlači iz reprezentacije, izbornik Ratko Rudić još se nekako nadao da bi njegova vaterpolska "jedinica" mogla popustiti i pojaviti se u Rimu ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu...

Ipak, nakon što ga nije bilo na popisu protiv Rusa u prvom kolu Svjetske lige, a uzalud ga se traži i na listi protiv Nijemaca za sutrašnju utakmicu u Šibeniku, postalo je jasno kako je Frano Vićan zauvijek mahnuo kockastoj kapici. I otišao u legendu. Rudić je čekao da prođe tuga iz Pekinga, no uzalud.

Vićan je sve objasnio u kratkom razgovoru za Sportske novosti: "Razlozi su isključivo obiteljske naravi i ne bih ulazio dublje od toga. Zahvalan sam izborniku na lijepoj ponudi, ali s druge strane nisam siguran bi li bilo pametno da sam prihvatio takav status u smislu bojazni od mogućeg poremećaja odnosa u momčadi. Atmosferu koju smo dugo gradili i napravili je, držim, vrlo dobrom".

Svoj debi u reprezentaciji imao je još tamo daleke '97, a kao najljepši trenutak karijere istaknuo je naravno, zlato iz Melbournea '07. Hrvatska je tako u Pekingu ostala bez Vićana, Smodlake i Vrdoljaka i tek će Svjetsko prvenstvo u Rimu pokazati jesmo li uspjeli njihov odlazak učiniti bezbolnim.

Što se tiče naše reprezentacije, ona sutra u Šibeniku igra drugo kolo Svjetske lige protiv Njemačke, a izbornik Ratko Rudić objavio je širi popis igrača koji kandidiraju za tu utakmicu: Josip Pavić i Ivo Brzica, potom Igor Hinić, Petar Muslim, Damir Burić, Fran Paškvalin, Frano Karač, Nikša Dobud, Andro Bušlje, Pavo Marković, Sandro Sukno, Miho Bošković, Maro Joković, Paulo Obradović, Samir Barač i Ivan Bebić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!