Vodeni sportovi

Nijemci bez šansi u Crnici

Hrvoje Vuković • utorak, 17.02.2009.
Nijemci bez šansi u Crnici
Foto: Sandro Donda

Već uoči same utakmice drugog kola Svjetske lige, pomlađeni Nijemci sramežljivo su najavili kako u Šibenik dolaze skupljati iskustvo protiv svjetskih prvaka. A hrvatski vaterpolisti to su im i omogućili. Unatoč nešto lošijoj igri u prve dvije četvrtine, Hrvatska je u nastavku zaigrala puno ozbiljnije i na kraju uvjerljivo slavila sa 13:7...

HRVATSKA – NJEMAČKA 13:7 (3:1, 2:3, 5:1, 3:2)

Šibenik, Bazen u Crnici, Svjetska liga, 2.kolo

Hrvatska: Pavić (11 obrana), Brzica, Burić, Bošković 4, Dobud 1, Muslim, Joković 1, Marković, Bušlje 1, Sukno 4, Barač, Karač, Obradović 2, izbornik: Rudić

Njemačka: Kong (6 obrana), Naroska 1, Schoedter, Savić 3, Stamm, Politze 2, Gietz, Preuss, Pickert, Oeler 1, Schlotterbeck, Schuler, Fischer, izbornik: Hagen Stamm

Igrač više: Hrvatska 5/7, Njemačka 5/8
Peterci: Hrvatska 3/3, Njemačka 2/2
Suci: Sadekov (Rusija), Van Hems (Francuska)

Rutinska pobjeda nad Rusima u prvom kolup, začinjena je korektno odrađenim poslom i u drugom nastupu protiv Njemačke. Nakon odlaska trojca Smodlaka, Vrdoljak, Vićan, izbornik Ratko Rudić naglasio je kako će ove sezone Svjetsku ligu shvatiti maksimalno ozbiljno kako bi što bolje uigrao momčad za Svjetsko prvenstvo u Rimu ovog ljeta, na kojem naši vaterpolisti brane zlato iz Melbournea prije dvije godine.

Ugodno popunjen bazen u Crnici svjedočio je vrlo dobrom početku naših i vodstvu od 3:1, koje Rudićevi igrači više nisu ispuštali do kraja susreta. Uz ne pretjerano dojmljivu igru, Hrvatska je početkom druge četvrtine došla i do tri razlike kada je danas odlični Sandro Sukno pogodio s krila s igračem više. Nijemci uzvraćaju preko njihovog najraspoloženijeg igrača, Marka Savića, a na plus tri (5:2) vraća Miho Bošković, koji se i ne može pohvaliti zavidnom formom u klubu, no danas je pod kockastom kapicom bio među najzaslužnijima za tri boda.

Do kraja druge dionice lagano opuštanje koštalo nas je još dva primljena pogotka i na odmor se odlazi s ne previše ugodnih 5:4. No, mala kriza zataškana je u trećoj četvrtini. Hrvati ulaze puno ozbiljnije, Bošković pogađa iz peterca za 6:4, gosti također s pet metara vraćaju na minus jedan, i to je njihov labuđi pjev. Bošković i Joković dižu na 8:5, a zatim u krasnoj akciji Muslim s centarske pozicije vraća nogom loptu Boškoviću, ovaj na dva metra asistira isprve i to je 9:5.

Hrvati tu nisu stali. Bošković je isplivao kontru, pronašao Sandra Sukna na drugoj strani, a mladi Dubrovčanin ne griješi. Nijemce je dotukao Paulo Obradović pogotkom za 11:5, nakon čega su obje momčadi samo odrađivale preostalo vrijeme te je utakmica završena rezultatom 13:7 za Hrvatsku. Zanimljivo, Nijemci su sve golove postigli s igračem više ili iz peterca, i tim segmentom (igrom u obrani s igračem manje) Ratko Rudić sigurno neće biti zadovoljan, iako se upravo taj dio najbolje poboljšava samo bezbrojnim ponavljanjima i uigravanjem, a s obzirom da se momčad okupila tek dan prije utakmice, jasno je zašto to danas nije izgledalo dobro.

Ovom pobjedom Hrvatska je zasjela na čelo skupine sa šest bodova, Španjolska ima tri i utakmicu manje, baš kao i Rusija koja je uz Njemačku bez bodova.

Svjetska liga, 2.kolo, Šibenik, bazen u Crnici, 17.2.
Hrvatska - Njemačka 13:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!