Nogomet

Platini zagovara veći broj sudaca

Borna Rupnik • srijeda, 18.02.2009.
Platini zagovara veći broj sudaca
Foto: UEFA

Dvojbeni pogodak Adriana za vodstvo Intera protiv Milana u nedjeljnom milanskom derbiju ponovno je potaknuo rasprave o uvođenju tehnologije kao sudačkog pomagala, ali predsjednik Uefe predlaže drugo rješenje...

Predsjednik Europske nogometne organizacije i legenda francuskog nogometa, Michel Platini, predložit će u ožujku promjenu u broju sudaca na nogometnim igralištima. Prema Platiniju, na terenu bi umjesto dosadašnje sudačke trojke pravdu trebala dijeliti sudačka - petorka.

Tim bi se potezom zamijenile predložene novosti poput pregledavanja televizijskih snimki u slučaju sumnjivih situacija, što je ideja koja još uvijek često nailazi na neodobravanje.

Platini je rekao da bi dodatni sudački dvojac ispravio "99 posto neprihvatljivih pogrešaka", a pritom bi se izbjegli prekidi igre zbog pregledavanja snimki koji postoje u nekim drugim sportovima. "Dodatni bi suci uočili igranje rukom", dodao je Platini osvrćući se na Adrianov pogodak Milanu.

Platinijev će prijedlog u ožujku razmatrati međunarodno vijeće sastavljeno od predstavnika svjetske nogometne organizacije i nogometnih saveza Engleske, Škotske, Walesa i Sjeverne Irske, koje će zasjedati upravo u Sjevernoj Irskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!