Zimski sportovi

Ivica stisnuo zube i otputovao u Sestriere

Antonija Pavlić • četvrtak, 19.02.2009.
Ivica stisnuo zube i otputovao u Sestriere
Foto: Kristijan Komarica

Vodeći skijaš Svjetskoga kupa Ivica Kostelić otputovao je ipak danas s ocem Antom u talijanski Sestriere, gdje se ovoga vikenda voze veleslalom i superkombinacija...

Premda je mogući veliki kontingent bodova Profesoru već u startu "oduzela" neugodna ozljeda leđa, zbog koje je još uvijek pod pozamašnim znakom pitanja i cjelokupan njegov nastup u ovom talijanskom skijalištu, prilika za osvajanjem najvećeg i najsjajnijeg Kristalnog globusa primorala je našeg najboljeg skijaša da stisne zube i pokuša što više bodova steći u kompletnom programu.

Dva je puta za Ivicu bila kobna baza u Innerkremsu. Nakon što je prije Garmischa upravo tamo ukočio živac i uslijed toga bio prisiljen propustiti Svjetsko prvenstvo, prije nekoliko je dana ponovno u Austriji doživio gotovo isto, bolovi su se slijedom toga vratili i sa sobom ponovno donijeli brdo problema.

Prilika za osvajanjem Velikog kristalnog globusa i želja za obranom titule najboljeg skijaša svijeta primorala je ipak Ivicu da stisne zube i otputi se u Sestriere te na licu mjesta odluči hoće li nastupiti i u kojim će to disciplinama, ukoliko se ostvari, biti. Prvotni je plan da vozi obje discipline, budući da se situacija s leđima ponovno bitno popravila, no u slučaju da se i najmanji bolovi ponove, kocka odluke trebala bi pasti ipak na nedjeljnu superkombinaciju (super G i slalom).

"Stanje s Ivičinim leđima je danas bilo puno bolje te je tako odlučeno da zajedno s ocem Antom ipak otputuje u Sestriere. Odluku o nastupu i u kojim disciplinama donijet će, imajući uvid u kompletno stanje stvari, na licu mjesta, a najvjerojatniji je rasplet, trenutačno, preskakanje veleslaloma ukoliko se pojave bilo kakve komplikacije", rekao je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!