Zimski sportovi

Vonn i Riesch ispred svih

Antonija Pavlić • petak, 20.02.2009.
Vonn i Riesch ispred svih
Foto: EPA

Posljednja superkombinacija tekuće sezone za skijašice započela je danas utrkom spusta u talijanskom Tarvisiu. Na Pisti di Prampero daleko je najbolji rezultat postigla svjetska prvakinja u ovoj disciplini, Lindsey Vonn, odvozivši "svemirsku" utrku i pred najvećim konkurenticama za ukupan trijumf akumuliravši više od gotovo sekundu prednosti...

Vodeća skijašica Svjetskoga kupa i dvostruka svjetska prvakinja iz Val d'Iserea Lindsey Vonn nastavila je i nakon smotre najboljih dokazivati da je trenutno definitivno za klasu ispred svih ostalih. Unatoč ozlijeđenoj ruci, koja joj je i danas bila doslovce zalijepljena za štap, Amerikanka je stazom klizila gotovo perfektno, baš kao što je to nekada znala raditi naša Janica Kostelić.

Jedine koje su joj se barem donekle uspjele približiti su na 76 stotinki sekunde Njemica Maria Riesch, s kojom bi Amerikanka trebala i voditi bitku za današnji trijumf, te senzacionalna Švicarka Nadja Kamer koja se sa startnim brojem 35 spustila na samo +0.88 zaostatka.

Vodeća u poretku kombinacije i najizglednija prva osvajačica Malog kristalnog globusa Anja Paerson zauzela je peto mjesto, no s ogromnih 1.35 sekundi zaostatka, dok je svjetska prvakinja iz Val d'Iserea Kathrin Zettel s +2.35 upisala tek 23. poziciju.

Iza Vonn, Riesch i Kamer smjestila se djevojka sa startnim brojem jedan, Dominique Gisin, dok Anju Paerson na petom mjestu 'ganjaju' s 11 stotinki sekunde Gina Stechert te s 44 Austrijanka Elisabeth Goergl. Od dobrih kombinatorki blizu su vrhu i Fabienne Suter s nešto više od sekundu i pol zaostatka te francuska heroina Marie Marchand-Arvier sa zaostatkom od 1.73.

Tarvisio, superkombinacija, spust:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:31.22
2. Maria Riesch (Njemačka) +0.76
3. Nadja Kamer (Švicarska) +0.88
4. Dominique Gisin (Švicarska) +1.26
5. Anja Paerson (Švedska) +1.35
6. Gina Stechert (Njemačka) +1.46
7. Renate Goetschl (Austrija) +1.58
8. Elisabeth Goergl (Austrija) +1.59
9. Fabienne Sutter (Švicarska) +1.65
10. Emily Brydon (Kanada) +1.72
10. Johanna Schnarf (Italija) +1.72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!