Automoto

Svježa krv u Proteamu

Ante Jukić • petak, 20.02.2009.
Svježa krv u Proteamu

Nova sezona WTCC-a počinje 6. ožujka, a Proteam Motorsport će u obranu prošlogodišnjeg momčadskog naslova krenuti s bitno pomlađenom postavom...

Da na mladima svijet ostaje svjesni su i u redovima Proteam Motorsporta, momčadskog prvaka WTCC-a iz 2008. godine. U obranu naslova momčad Valmira Presenzinija krenut će s dva mlada lava, Felixom Porteirom i Georgeom Tanevim od kojih se očekuje da će ispuniti visoke standarde koje Proteam tradicionalno postavlja.

Oba novaka u redovima aktualnih prvaka imaju 25 godina, a nešto više iskustva ima Španjolac kojemu će ovo biti treća sezona u WTCC-u. Prethodne dvije Španjolac je odvezao u automobilu BMW Teama ubilježivši i dvije pobjede (Brno 2007. i Oschersleben 2008.). Njegovom novom momčadskom kolegi iz Bugarske ovo će, pak, biti druga sezona u natjecanju nakon što je prošle godine debitirao u bojama Petrol GT Racing Teama.

Kako Proteam Motorsport u novu sezonu namjerava ući s tri automobila, vlasnik momčadi Valmiro Presenzini izjavio je "kako se vode pregovori s vozačima koji bi mogli popuniti preostalo upražnjeno mjesto."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!