Zimski sportovi

Vonn ponovno darivala Riesch

Vedran Attias • petak, 20.02.2009.
Vonn ponovno darivala Riesch
Foto: Nikola Movrić

Lindsay Vonn ponovno je prokockala pobjedu u Svjetskom kupu, a novu je pobjedu upisala Maria Riesch koja je slalom odvozila čak sekundu i 25 stotinki brže od vodeće Amerikanke nakon spusta te tako uzela posljednju ovosezonsku superkombinaciju koja se vozila u talijanskom Tarvisiu...

Vodeća skijašica Svjetskoga kupa i dvostruka svjetska prvakinja iz Val d'Iserea Lindsey Vonn nije uspjela zadržati veliku prednost iz prve vožnje i slaviti u superkombinaciji, no velike zasluge svakako idu Mariji Riesch koja je veličanstveno odvozila slalom dok je treće mjesto zauzela Austrijanka Kathrin Zettel vrlo dobrim slalomom.

Nakon prve vožnje superkombinacije bilo je jasno kako će pitanje o pobjednici posljednje superkombinacije ove sezone riješiti Amerikanka i Nijemica, no malo tko je vjerovao u mogući preokret nakon što je Vonn imala 76 stotinki prednosti uoči slaloma.

Zettel je očekivano sjajno odradila slalom i, iako je startala već sedma, držala vodeće mjesto skroz do samog kraja i spuštanja dvije najbolje. Šveđanka Anja Paerson dobro je odradila slalom i ukupno ostala na istom mjestu koje je zauzimala i uoči druge vožnje - petom. Četvrtoplasirana Švicarka Gisin loše je odradila slalomsku vožnju, a njezina sunarodnjakinja i veliko iznenađenje prve vožnje Nadja Kamer ukupno je završila na desetom mjestu.

Poslije njih - rasplet. Kod Marije Riesch pisalo je +0.76 nakon prve vožnje, no Nijemica je veličanstveno skijala slalom i s vremenom 46.59 uvjerljivo najbrže odradila ovaj dio superkombinacije i zaista postavila vrlo visoku letvicu Amerikanki koja je njen nastup gledala s vrha staze.

Vonn je ipak puknula pod pritiskom; napravila jednu pogrešku; pa još jednu i to je bilo dovoljno za slavlje Riesch. Na kraju je Vonn slalom odradila za 47 sekundi i 84 stotinke što je bilo čak sekundu i 25 stotinki sporije od Nijemice i ukupno dovoljno tek za peto vrijeme slaloma.

Maria Riesch ovom se pobjedom učvrstila na drugom mjestu ukupnom poretka u Svjetskom kupu sa 1035 bodova i sada bježi trećeplasiranoj Paerson za 135 bodova, no budući da je danas zaradila samo 20 bodova više od vodeće Amerikanke, Lindsey Vonn je i dalje uvjerljivo vodeća 1194 boda.

Ukupni rezultati superkombinacije:
1. Maria Riesch (Njemačka) 2:18.57
2. Lindsey Vonn (SAD) +0.49
3. Kathrin Zettel (Austrija) +2.03
4. Rabea Grand (Švicarska) +2.05
5. Anja Paerson (Švedska) +2.25

Ukupni poredak Svjetskog kupa:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1194
2. Maria Riesch (Njemačka) 1035
3. Anja Paerson (Švedska) 900
4. Kathrin Zettel (Austrija) 835
5. Tanja Poutianinen (Finska) 713
.
.
.
28. Ana Jelušić (HRVATSKA) 163
50. Nika Fleiss (HRVATSKA) 87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!