Nogomet

Blatter bi odmor od 20 minuta

Marin Vuković • nedjelja, 22.02.2009.
Blatter bi odmor od 20 minuta
Foto: Euro 2008 SA

Ako ste mislili kako čelni ljudi svjetskog nogometnog saveza iz dana u dan smišljaju načine kako unaprijediti nogometnu igru i razbijaju glavu kako riješiti krucijalne probleme, razmislite ponovno.

Čelni čovjek Fife Sepp Blatter ponovno se našao u svjetskim medijima "briljantnim" prijedlogom kojeg namjerava progurati na sljedećem sastanku Fife u Belfastu idućeg tjedna.

Blatter će, naime, predložiti da odmor između dva poluvremena jedne utakmice traje 20 minuta, umjesto dosadašnjih uobičajenih 15 minuta. Zašto, pitate se? Objašnjenje je jednostavno, opet se radi samo o - biznisu.

Prema Blatterovom mišljenju duži interval između dva poluvremena omogućio bi televizijskim kućama da prodaju pet minuta više reklama i tako sebi osiguraju veći profit.

Kakve to točno ima veze s nogometom? Ne znamo ni mi, ali ako se za inicijativu zalaže sam Blatter, onda mora biti od ključne važnosti za razvoj svjetskog nogometa.

Prijedlogu se već usprotivio Engleski nogometni savez (FA), koji namjerava "minirati" Blatterov prijedlog čim se pojavi na dnevnom redu sastanka u Belfastu. Englezi smatraju kako se takvim prijedlogom ide protiv navijača na stadionima, posebno u zemljama koje nisu blagoslovljene toplom klimom kroz cijelu kalendarsku godinu.

"Mi mislimo na navijače i na klubove u Premier ligi, malo je vjerojatno kako ćemo podržati ovakav prijedlog na sastanku u Belfastu", rekao je glasnogovornik FA.

Ne treba biti stručnjak kako bismo zaključili da 20-minutna pauza ne bi učinila ništa u smjeru vraćanja gledatelja na hrvatske stadione, koji su većinom u vrlo lošem stanju i u većini slučajeva navijače ostavljaju na milost i nemilost vremenskim (ne)prilikama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!