Ostali sportovi

Pobjeda za Sandru

Antonija Pavlić • srijeda, 25.02.2009.
Pobjeda za Sandru

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija pobijedila je jučer u Splitu u prvom kolu Europske lige jak sastav Rumunjske s rezultatom 3:2, a trijumf su igračice i izbornik Neven Cegnar posvetili teško stradaloj kolegici Sandri Paović...

Premda nam iz Francuske gotovo svakodnevno stižu oprečne informacije o stanju nesretno stradale stolnotenisačice Sandre Paović, najnovija je potvrđena informacija kako su je francuski liječnici napokon odlučili skinuti s respiratora i "dopustiti" joj da normalno i samostalno diše. Sandra je unatoč tomu ostala u depresiji koja ju je preuzela nekoliko dana prije, često plače i po bolničkoj ploči piše da želi umrijeti.

"Pazimo što govorimo i kako se ponašamo u njezinom prisustvu, no uvijek se nekako dođe na temu sporta ili nečega što jako voli i ponovno joj na lice naviru suze. Pokušavamo je utješiti, no stalno plače i govori da se želi ubiti. Liječnici su je skinuli s respiratora i čak nam se prvi put osmjehnula, a prošloga je tjedna i tražila da izađemo van", rekao je novinarima njezin otac Mišo Paović.

Doc. dr. Renata Barić s KIF-ove katedre za kineziološku psihologiju pak kaže da je Sandri, ali i njezinim roditeljima nužno potrebna stručna pomoć: "Sandra je kao sportašica nakon ove teške nesreće ostala bez onoga po čemu je poznata, no vrhunski sportaši imaju taj potencijal mentalne čvrstoće i trebamo samo čekati da se on aktivira. Treba ići korak po korak, postavljati prvo male i jednostavne ciljeve, a potom sve teže i teže. Ono što se nikako ne smije je davati lažna obećanja, jer to može iznimno negativno utjecati na nju."

U Splitu je zato, u vrijeme kada se Sandra bori s bolešću i psihološkim opterećenjem, hrvatska stolnoteniska reprezentacija odigrala i s 3:2 nadigrala vrlo jaku reprezentaciju Rumunjske. Dva su pojedinačna boda Hrvatskoj donijele Tamara Boroš i Cornelia Vajda, dok su za Rumunjsku po poen donijele Daniela Dodan i Elisabeta Samara. Ključan ogled parova otišao je na stranu hrvatskih predstavnica, s rezultatom su 3:1 bolje od Samare i Harici bile Boroš i Đuran.

"Rumunjska je trenutno jedna od tri najbolje reprezentacije Europe, a ja bih je smjestio odmah iza Nizozemske, u kojoj međutim igraju tri Kineskinje. Cure su igrale s velikim emotivnim nabojem i to nas je nosilo k ovoj pobjedi; mogu reći da je ovo jedna od najvećih i najvažnijih pobjeda ženske stolnoteniske reprezentacija u posljednjih nekoliko godina", rekao je poslije susreta za Hinu izbornik Neven Cegnar.

Spomenimo na koncu i poziv koji je Hrvatski stolnoteniski savez poslao svim hrvatskim građanima, stolnoteniskim udrugama, djelatnicima i sadašnjim i bivšim igračima, u kojem je poslan novootvoreni žiro račun, za pomoć nesretno stradaloj sportašici.

HRVATSKI STOLNOTENISKI SAVEZ-HUMANITA
ZAGREB, TRG KREŠIMIRA ĆOSIĆA 11
2340009-1510372912 kod Privredne banke Zagreb d.d.

Europska liga, prvo kolo:
Tamara Boroš (Hrvatska) - Christina Harici (Rumunjska) 3:0
Cornelia Vajda (Hrvatska) - Daniela Dodean (Rumunjska) 3:2
Cornelia Vajda (Hrvatska) - Elisabeta Samara (Rumunjska) 0:3
Mirela Đuran (Hrvatska) - Daniela Dodan (Rumunjska) 0:3
Boroš/Đuran (Hrvatska) - Samara/Harici (Rumunjska) 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!