Zimski sportovi

Vonn i društvo u Bugarskoj

Petar Plevnik • srijeda, 25.02.2009.
Vonn i društvo u Bugarskoj
Foto: EPA

Po prvi put u povijesti Bugarska je domaćin utrke Svjetskog kupa. Čast da isprobaju skijalište Bansko od srijede do nedjedlje imat će najbolje svjetske skijašice...

Iako je do prije godine izgledalo kao nemoguća misija, Bugarska je od ove sezone upisana na skijašku kartu Svjetskog kupa. Ogromna ulaganja ruskog kapitala napravila su od Banskog elitno skijalište i mnogi koji su bili u ovom bugarskom skijalištu kažu da se po opremljenosti s pravom može mjeriti s bilo kojim europskim skijalištem.

Prepoznali su to i čelnici FIS-a, pa će od srijede do nedjelje Bansko biti domaćin najboljim svjetskim skijašicama. U petak je na rasporedu spust, zamjena za otkazani u St.Moritzu, drugi je na rasporedu u subotu, dok se u nedjelju vozi superveleslalom.

Na današnjem prvom treningu spusta uvjerljivo najbrže vrijeme ostvarila je Andrea Fiscbacher. Austrijanke se zahtjevnom Banderiza stazom spustila čak 1.54 sekundu brže u odnosu na Švicarku Fabienne Suter, dok je treće vrijeme ostvarila još jedna Švicarka, 17-godišnja Lara Gut.

Glavna favoritkinja i vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Amerikanka Lindsey Vonn, trening je okončala sa šestim vremenom, a vrijedi izdovojiti nastup domaće predstavnice Marije Kirkove, koja se stazom spustila s gotovo devet stotinki zaostatka za Fischbacher.

Bansko, prvi trening spusta:
1. Andrea Fischbacher (Austrija) 1:46.44
2. Fabienne Suter (Švicarska) +1.54
3. Lara Gut (Švicarska) +1.71
4. Aurelie Revillet (Francuska) +1.73
5. Maria Riesch (Njemačka) +1.96
6. Lindsey Vonn (SAD) +1.98
7. Nadia Styger (Švicarska) +1.99
8. Emily Brydon (Kanada) +2.23
9. Andrea Detling (Švicarska) +2.70
10. Carolina Ruiz Castillo (Španjolska) +2.75
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!