Zimski sportovi

Suter pomela konkurenciju

Petar Plevnik • petak, 27.02.2009.
Suter pomela konkurenciju
Foto: EPA

Švicarka Fabienne Suter pobjednica je utrke spusta vožene u bugarskom skijalištu Bansko. U prvoj utrci Svjetskog kupa ikad održanoj u Bugarskoj Švicarka je naprosto pomela konkurenciju, ostavivši za sobom drugoplasiranu Andreu Fischbacher više od sekunde...

Iako je stigla tek do svoje treće pobjede u Svjetskom kupu, Švicarka Fabienne Suter zlatnim će slovima ostati upisana kao prva pobjednica utrke Svjetskog kupa vožene u Bugarskoj. Stazom Banderiza u Banskom 24-godišnja Švicarska spustila se u vremenu 1:45.68, što je uvjerljivo najbrže vrijeme ne samo današnje utrke već i protekla dva dana treninga.

Sekundu i 15 stotinki zaostatka za Suter imala je najbrža s dva treninga Austrijanka Andrea Fiscbacher, dok su treće mjesto pobjedničkog postolja podijelile Talijanka Nadia Fanchini i vodeća u poretku Svjetskog kupa Amerikanka Lindsey Vonn.

Vrlo dobar nastup Švicarki upotpunile su 17-godišnja Lara Gut na petom mjestu te Franzi Aufdenblatten na osmom mjestu, a dobru formu s treninga šestim mjestom potvrdila je i Slovenka Tina Maze.

Još jednom utrku nije uspjela završiti Anja Paerson, kao ni čak tri od četiri Kanađanke, Britt Janyk, Emily Brydon te Larisa Yurkiw.

Nakon današnjeg spusta koji se vozio kao zamjena za otkazani u St.Moritzu, sutra je na rasporedu još jedan spust, dok se u nedjelju vozi supervelelslalom.

Bansko, spust, rezultati:
1. Fabienne Suter (Švicarska) 1:45.68
2. Andrea Fiscbacher (Austrija) +1.15
3. Lindsey Vonn (SAD) +1.24
3. Nadia Fanchini (Italija) +1.24
5. Lara Gut (Švicarska) +1.42
6. Tina Maze (Slovenija) +1.47
7. Marion Rolland (Francuska) +2.29
8. Fraenzi Aufdenblatten (Švicarska) +2.34
9. Marie Arvier-Marchand (Francuska) +2.48
10. Daniela Merighetti (Italija) +2.53
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!