Nogomet

"Brlekoviću, odakle ti pravo dijeliti lekcije?"

Bernard Jurišić • subota, 28.02.2009.
"Brlekoviću, odakle ti pravo dijeliti lekcije?"
Foto: Boško Perlain

Polako ali sigurno, u Hajduku se sliježe prašina od derbija, a fokus zanimanja uperen je preka Zaprešiću i gostovanju kod Intera. Trener Ante Miše najavljuje nastavak Hajdukova života na prvom mjestu, a klub je preko glasnogovornika odgovorio članu IO HNS-a Ivanu Brlekoviću...

Hajduk je krenuo u Zaprešić potvrditi tri boda osvojena u nedjeljnom derbiju. Pobjeda protiv Dinama bit će kompromitirana ako Inter uspije "gricnuti" poneki bod Splićanima. Uostalom, minule jeseni dogodilo se baš to. Hajduk je pobijedio u Maksimiru, a onda jedva izvukao bod na Poljudu protiv zaprešićkih žutih.

Hajdukov odgovor Brlekoviću

Hajdukov glasnogovornik Davor Pavić pročitao je odgovor kluba članu IO HNS-a Ivanu Brkeloviću, koji je Hajdukovoj pravnoj službi sugerirao da ne poznaje zakone RH. "Gospodin Brleković dijeli pravne lekcije svima oko sebe, pa i našem predsjedniku. Smatra se vrsnim pravnikom, a prošle je godine zagovarao provođenje stečajnog postupka nad Hajdukom kao jedini ispravni put. Odakle mu pravo i kredibilitet da ikome dijeli bilo kakve lekcije, a kamoli pravne? Da se njega pitalo, Hajduk danas ne bi postojao, a što bi očito nekim njegovim istomišljenicima i odgovaralo. Zato ga pozivamo da svoje pravne argumente i znanje sačuva za sjednicu IO HNS-a u ponedjeljak, gdje će se sučeliti s našim timom pravnih stručnjaka."

Trener Ante Miše fokusirao se na Inter već od ponedjeljka, iako se repovi nakon derbija vuku još uvijek. No, "verbalni tenis" održava se na nekom drugoj razini, a trener i momčad Hajduka nastavili su se u miru pripremati za nastavak prvenstva.

"Ovo nije mala utakmica, ja takve ne poznajem. Ima samo teških i malo manje teških utakmica. Već smo se opekli protiv Intera na jesen, pa ih ovog puta maksimalno respektiramo. Ako moji igrači uđu maksimalno kao protiv Dinama, vjerujem da ćemo pobijediti. Gledali smo Inter, imali smo CD utakmice protiv Zagreba i analizirali smo ih. No, nećemo puno pozornosti obraćati na Inter, meni je bitno da Hajduk bude pravi.".

U Zaprešić Hajduk ide samo s jednim ciljem - donijeti kući sva tri boda. "Favorit? Da, može se reći da smo favoriti, od toga ne možemo pobjeći. Dugo smo tražili ovu poziciju gdje smo sad i želimo na njoj ostati. Pobjedom bismo bili korak bliže jedinici uoči trećeg dijela prvenstva. Igrat će bez 5 igrača u odnosu na jesen i mislim da jesu oslabljeni. Međutim, to nas neće opustiti."

Strinić otpao, Surać i Vitaić u Splitu

Uz ozlijeđene Brkljaču i Rubila, kartoniranog Juricu Buljata i "prekrižene" Živkovića i Bušića, Miše u Zaprešiću neće moći računati ni na Ivana Strinića, koji je ozlijedio kolateralni ligament koljena. Njegovo mjesto zauzet će povratnik Šerić, dok će na desnog braniča "glumiti" Marijan Buljat. Buljatovo mjesto na lijevom krilu pripast će Marinu Tomasovu.

Hajduk je još jednog svog "klinca" poslao na posudbu. Napadač Tedi Surać proljeće će provesti u ambicioznom trećeligašu Splitu, kojeg je do ljeta pojačao i Ante Vitaić.

Mislite li da će Dinamo na neki način "stimulirati" Inter protiv Hajduka?
"Uopće ne želim ulaziti u te priče. Ako mi budemo pravi, ne plašim se nikoga i ničega."

Koliko vas žaloste ili motiviraju omalovažavanja Hajdukove igre i pobjede koja su tijekom tjedna stizala iz Maksimira?
"Rekao sam već da je po meni derbi bio kvalitetan i to je sve što želim reći svima koji žele omalovažiti našu pobjedu. Hajdukova igra je kontrolirana agresija, organizirano, ali maksimalno agresivno. Nadam se da će i kombinatorika doći, jer smo protiv Dinama igrali prvu utakmicu nakon priprema i morali smo dobiti. Možda neke stvari nisu bile tako tečne, ali mi nismo zaboravili igrati i to ćemo pokazati u nastavku prvenstva. Naš je cilj pokazati da smo zasluženo na prvom mjestu i da ćemo tu ostati do kraja."

U Zaprešiću će od prve minute po prvi put nakon povratka krenuti Ante Šerić, koji je iskazao nezadovoljstvo što nije zaigrao u derbiju. "U jednu ruku je to dobro jer znači da mu je stalo da igra. No bih bio lud da mijenjam Strinića, jer igra na reprezentativnoj razini. Nadam se da će i Šerić ubrzo postati standardan u prvih 11, što ne znači da će zbog toga Strinić na klupu."

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!