Zimski sportovi

Kostelić: "Leđa ponovno bole"

Antonija Pavlić • subota, 28.02.2009.
Kostelić: "Leđa ponovno bole"
Foto: Dejan Popek

Ivica Kostelić je i u današnjem veleslalomu na 48. Pokalu Vitranc u Kranjskoj Gori uspio kraj svojeg imena upisati nešto bodova, no situacija s bolnim leđima se nažalost nije poboljšala. Bolovi su se nakon posljednjeg treniranja na Sljemenu dodatno pojačali i teško je sada uopće i predvidjeti što će donijeti završni dio sezone...

Veleslalomska utrka 48. Pokala Vitranc donijela je Ivici solidnih 11 bodova, no i zahvaljujući lošim vožnjama Benjamina Raicha, Aksela Lunda Svindala i Jean Baptiste-Grangea, očuvanje prve pozicije u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U prvoj je vožnji Profesor napravio ogromnu pogrešku "poskočivši" na prijelomnici i izgubivši uslijed toga gotovo sekundu, dok je u drugoj vožnji odvozio deveto najbolje vrijeme te slijedom toga skočio za čak deset mjesta.

"Situacija s leđima nije najbolja, počinje me sve više boljeti i sada mogu sa sigurnošću reći da skijam s ozljedom koja traje i traje... Nisam pogriješio u prvoj vožnji zbog ozljede, staza je možda bila previše ravna, no s drugom koja je bila zavojita sam puno zadovoljniji. Moram biti sretan jer sam osvojio neke bodove, no u isto vrijeme i prilično zabrinut zbog ozljede koja očito ne misli popustiti", jadao se Ivica novinarima nakon utrke.

Što se točno dogodilo na prijelomnici u prvoj vožnji? "U skoku me bacilo udesno i nisam se mogao vratiti a da ne izgubim jako puno vremena. Mislim da sam tu izgubio gotovo sekundu, a nadoknaditi to u drugoj vožnji je bila gotovo nemoguća misija."

Sutra skijaši u Kranjskoj Gori voze posljednji slalom prije završnice u Areu; i to slalom koji će za Ivicu biti od najveće važnosti. Pitanje je samo koliko ova ozljeda koja je postala gotovo potpuno ovisna o lijekovima može spriječiti još jednog Kostelića da stavi ruku na veliki kristalni Globus? Borba će za svaki poen Svjetskoga kupa trajati sigurno do konca sezone - a Ivica će imati i još jednu svoj, interni fight. Može li svladati sam sebe?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!