Nogomet

Braga osvojila povijesni trofej

Borna Rupnik • utorak, 03.03.2009.
Braga osvojila povijesni trofej
Foto: EPA

Portugalska Braga postala je posljednji pobjednik Uefinog Intertoto kupa. S obzirom na to da se početkom sljedeće sezone mijenja sustav europskih natjecanja, Intertoto kup je ukinut, a Braga će trofej primiti zato što je jedina od ljetnih finalista dogurala do osmine finala Kupa Uefe...

Posljednje izdanje Intertoto kupa započelo je početkom prošlog ljeta, u vrijeme kada je hrvatska javnost oplakivala četvrtfinalni poraz od Turske, a krajem srpnja naslovom finalista okitilo se čak jedanaest momčadi, koje su svoj europski put potom nastavile u drugom pretkolu Kupa Uefe.

U konkurenciji Aston Ville, Grasshoppersa, Elfsborga, Deportiva, Rosenborga, Vasluija, Sturma, Napolija, Rennesa i Stuttgarta, jedino se Braga uspjela probiti do osmine finala tog natjecanja, zahvaljujući slavlju nad belgijskim Standardom iz Liegea u prošlome krugu, ukupnim rezultatom 4:1.

Sljedeći im je protivnik Paris St. Germain, a UEFA će Bragi trofej uručiti uoči uzvratne utakmice s francuskim predstavnikom.

Nijedna momčad koja je sudjelovala u Intertoto kupu nije smogla snage iste sezone osvojiti Kup Uefe, a najbliže tom pothvatu stigao je Bordeaux, koji je u sezoni 1995./1996. stigao do finala. Braga tako ima posljednju priliku uzeti Kup Uefe na taj način i još se jednom upisati u knjige nogometne povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!