Nogomet

Barceloni propao američki san

Borna Rupnik • srijeda, 04.03.2009.
Barceloni propao američki san
Foto: Sandro Donda

Jednom od velikana svjetskog nogometa, španjolskoj Barceloni, propao je pokušaj širenja na sjevernoamerički kontinent. Naime, Barcelona je željela sudjelovati u osnivanju novog kluba, ali je MLS takvu ideju odbio...

Miami je grad poznat po velikom broju Hispanoamerikanaca, a Barcelona je u tome vidjela dobru marketinšku priliku i planirala pomoći osnivanju tamošnjeg nogometnog prvoligaša. Međutim, njihov je plan propao.

Američka nogometna liga (MLS), Barcelona i bolivijski poslovni čovjek Marcelo Claure istupili su u javnost zajedničkom izjavom prema kojoj nepovoljni tržišni uvjeti ne dopuštaju takav potez. No, Barcelona je dodala da to ne označava kraj njihovih marketinških aktivnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi čovjek MLS-a, Don Garber, rekao je za Miami Herald da je istina da u Miamiju vlada veliko zanimanje za nogomet, ali da sada nije pravo vrijeme za osnivanje nove momčadi: "Miami će ući u našu obitelj kada liga bude predstavljala sve nogometne navijače u Sjevernoj Americi. Trenutno više obećavaju kandidature Portlanda, Vancouvera, Ottawe i St. Louisa".

Unatoč interesu, u Miamiju nedostaje prava nogometna groznica, tvrdi Garber, a nakon ovogodišnjeg ulaska momčadi iz Seattlea u MLS, prvo sljedeće proširenje planira se za 2011. godinu. Loše dane za nogomet u najvećem gradu Floride nagovješćuje i moguća propast tamošnjeg drugoligaša, čiji čelnici nisu zadovoljni zaradom od prodaje ulaznica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!