Vodeni sportovi

Bez Jokovića protiv Španjolske

HINA • četvrtak, 05.03.2009.
Bez Jokovića protiv Španjolske
Foto: Sandro Donda

U trećem kolu Svjetske lige hrvatska vaterpolska reprezentacija ugostit će 10. ožujka u 18 sati na bazenu u Gružu u Dubrovniku Španjolsku, a na toj utakmici izbornik Rudić neće moći računati na ljevorukog napadača Maru Jokovića...

"Jutros sam doznao da je Maro zbog zgrušavanja krvi u žili noge završio u dubrovačkoj bolnici. Za sada je najvažnije da se on potpuno oporavi, jer u reprezentaciji jedino za njegovu poziciju nemamo adekvatno rješenje, ali unatoč tome neću naknadno za ovu utakmicu pozivati druge igrače", kazao je na današnjoj konferenciji za tisak izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić.

Na njegovom popisu nalazi se 15 igrača, a novo ime je mladi igrač splitskog Jadrana Ivan Perić.

Na Rudićevom popisu su vratari Josip Pavić i Ivo Brzica, te igrači Igor Hinić, Petar Muslim, Damir Burić, Ivan Buljubašić, Frano Karač, Nikša Dobud, Pavo Marković, Sandro Sukno, Miho Bošković, Paulo Obradović, Andro Bušlje, Samir Barač i Ivan Perić.

Po riječima ponajboljeg svjetskog centra Igora Hinića reprezentacija Španjolske bit će nam najozbiljniji konkurent za osvajanje prvog mjesta u skupini koje vodi na završni turnir.

Ipak, nakon uvjerljivih pobjeda u prvom kolu protiv Rusije u Rijeci i u drugom u Šibeniku protiv Njemačke, naši vaterpolisti računaju i na treću pobjedu na domaćim bazenima jer ih nakon toga čekaju tri uzastopna gostovanja i to 14. travnja u Moskvi, 2. svibnja u Španjolskoj i 5. svibnja u Njemačkoj. Samo prvo mjesto u skupini vodi na završni turnir Svjetske lige koji će se održati u Podgorici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!