Nogomet

Francuska ulaže 100 milijuna € u Euro

Borna Rupnik • četvrtak, 05.03.2009.
Francuska ulaže 100 milijuna € u Euro
Foto: Keystone - Euro 2008 SA

Francuska se u četvrtak i službeno kandidirala za dobivanje domaćinstva Europskog prvenstva 2016. godine, a u cijeli se projekt planira uložiti nemala svota od 100 milijuna eura...

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Jean-Pierre Escalettes objavio je službeni ulazak Francuske u utrku za Euro 2016. Svoju su zajedničku kandidaturu nedavno povukli Škotska i Wales, Italija je izrazila zanimanje, a očekuje se i zajednički pokušaj Švedske i Norveške.

Na tom će prvenstvu po prvi puta nastupiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta - umjesto dosadašnjih 16 - te su Francuzi već pripremili opsežan plan koji će koštati približno 100 milijuna eura.

U tu svotu, koju će u prvenstvo uložiti francuska vlada, ulazi obnova i izgradnja stadiona, a ukoliko njihova kandidatura bude uspješna, sve će biti dovršeno 2014. godine. "Želim pokazati da država podupire projekt. Moramo održavati velika natjecanja u Francuskoj kako bi se naša zemlja pokazala svijetu u punome sjaju", rekao je ministar sporta Bernard Laporte.

Francuska je posljednje veliko natjecanje organizirala 1998. godine, kada je Hrvatska na svjetskoj smotri osvojila brončano odličje, dok je domaćin Europskog prvenstva bila 1984. godine. Na oba su natjecanja najvišu stepenicu pobjedničkog postolja zauzeli upravo - Francuzi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!