Ostali sportovi

Mladost Iskon finalistice Srednjoeuropske lige

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.03.2009.
Mladost Iskon finalistice Srednjoeuropske lige

Polufinalni susret Srednjoeuropske stolnoteniske lige u Mađarskoj između Kecskemeti Spartacusa SK i hrvatske Mladosti Iskon završio je identičnim rezultatom kao i onaj u Zagrebu. Braniteljice naslova najboljih prošle sezone s rezultatom su 3:6 tako iznašle priliku boriti se za obranu naslova, a protivnice će saznati u sljedećih nekoliko dana...

Istim rezultatom kao i u Zagrebu momčadi Kecskemeti Spartacusa SK i Mladosti Iskon okončali su uzvratni ogled polufinala Srednjoeuropske stolnoteniske lige. Premda rezultat sugerira drukčije, u oba su se susreta hrvatske prvakinje dobrano namučile protiv tvrdog mađarskog "kamena", no prevagu je na koncu donijela sjajna Kineskinja Li koja se u posljednjem meču prošetala doslovce neokrznuta; u tri joj pojedinačna susreta naime, nitko nije uzeo niti set!

Prvi su bod osvojile Mađarice pobijedivši u parovima Boroš i Li, da bi Molnar odmah u sljedećem susretu svladala Mirelu Đurak i tako dovela svoju momčad do "opipljive" prednosti već na samom startu. Fenomenalna Li potom smanjuje zaostatak na -1 suverenom 3:0 pobjedom nad Madara'sz, da bi konačno poravnanje na 2:2 donijela Boroš pobjedom nad Pergel.

Li potom detronizira i odličnu Molnar isprativši je sa 3:0, da bi neizvjesnost ponovno u susret vratila Pergel pobjedom nad prilično lošom Đurak. Boroš u narednom susretu otpor Madara'sz lomi tek u petom setu, no odnosi vrijednu pobjedu, da bi Li po treći put s terena otišla stisnutih šaka i s upisanih 3:0 i tako osigurala pobjedu hrvatskim predstavnicama. U posljednjem je susretu Boroš također s 3:0 svladala već posrnulu Molnar te tako zaključila rezultat na solidnih 3:6, ukupno 12:6.

Srednjoeuropska liga, polufinale:
Molnar/Pergel – Boroš/Li 3:1
Molnar – Đurak 3:0
Madara'sz – Li 0:3
Pergel _ Boroš 1:3
Molnar – Li 0:3
Pergel – Durak 3:1
Madara'sz - Boroš 2:3
Pergel – Li 0:3
Molnar – Boroš 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!