Nogomet

Povratak Ronalda začinjen ozljedom

Matko Jovanović • petak, 06.03.2009.
Povratak Ronalda začinjen ozljedom
Foto: EPA

Brazilski napadač Ronaldo vratio se nogometu nakon 13 mjeseci izbivanja s travnjaka. Il Fenomeno je debitirao za Corinthians u jučerašnjem dvoboju protiv Itumbiare. Ronaldo je odradio 24 solidne minute u svom prvom nastupu, no zaradio i bizarnu ozljedu na kraju utakmice...

U dvoboju prvog kola Kupa Brazila, Corinthians je bez veće muke eliminirao Itumbiaru. No, ova utakmica je glasno odjeknula u cijelom nogometnom svijetu, jer se nakon 13 mjeseci izbivanja Ronaldo vratio na travnjake. 32-godišnji Brazilac je ušao u 67. minuti susreta, te je vrlo aktivno sudjelovao u igri pruživši navijačima i nekoliko atraktivnih driblinga. Navijači Corinthiansa su svaki njegov dodir s loptom pozdravljali glasnim navijanjem. Nekoliko puta je Ronaldo zaprijetio protivničkom golu, no ipak se nije upisao u rubriku strijelaca.

Nakon utakmice se dogodio nesvakidašnji incident. Naime, odmah nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice, horda novinara okružila je Ronalda tražeći izjavu nakon njegovog debija za Corinthians. Pod naletom mikrofona, Brazilac je zadobio ozljedu desnog oka. Unatoč ovoj bizarnoj ozljedi, očekuje se da će kandidirati za lokalni derbi protiv Palmeirasa ovaj vikend.

Posljednju utakmicu je odigrao za Milan prije 13 mjeseci protiv Livorna. Upravo na toj utakmici doživio je tešku ozljedu lijevog koljena nakon koje je pauzirao više od godinu dana. Nakon što mu je u ljeto 2008. godine istekao ugovor s Milanom, napustio je Italiju te se vratio u rodni Brazil, gdje je trenirao u Flamengu. Početkom prosinca iznenadio je cijelu brazilsku javnost objavivši vijest da je potpisao za Flamengovog rivala - Corinthians.. U siječnju ove godine, nakon što je po drugi puta postao otac, Ronaldo je započeo pripreme u svom novom klubu, te mu je bilo potrebno tri mjeseca da bi dosegnuo formu koja ipak još nije optimalna.

Inače, Il Fenomeno je izrazito sklon ozljedama, te je kroz karijeru pretrpio nekoliko težih ozljeda. Također, poznat je i po burnom životu izvana travnjaka. Javnosti su dobro znani njegovi razulareni provodi koji su i uzrokovali njegovu kilažu, koja ga je natjerala da se čak tri mjeseca priprema da bi postigao natjecateljsku formu. Posljednji incident koji vežemo za Ronalda zbio se prije nekoliko dana, kada je u pratnji tehničkog direktora svog kluba zakasnio u hotel čak šest sati. Dakle, Il Fenomeno se ne odriče svojih navika - ali opet igra, a golovi se očekuju već u velikom derbiju protiv Palmeirasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!