Vodeni sportovi

Bajka Federice Pellegrini

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.03.2009.
Bajka Federice Pellegrini
Foto: Davor Sajko

Olimpijska pobjednica na 200 slobodno iz Pekinga Federica Pellegrini na savršen je način raspršila sumnje i sportske javnosti i sebe same. Astma koja ju je napala nakon OI se povukla, ali je zaziranje od olimpijskih bazena ostalo.

Federica Pellegrini je u Rijeci pokazala da joj 25-metarski bazeni ne predstavljaju problem. Talijanka je u prosincu osvojila 200 slobodno i isplivala svjetski rekord (1:51.85), ali joj je povratak u olimpijski bazen pričinjavao izazov.

Toliki da je 20-godišnjakinja žaleći se na slabost iznenada odustala od nastupa u kvalifikacijama na 400 slobodno te se podvrgnula detaljnom liječničkom pregledu. Glavni liječnik Talijanskog plivačkog saveza Marco Bonifazi ju je, međutim, razuvjerio: "Medicinskog razloga za otkaz nastupa nema. Federica je posve zdrava i spremna na natjecanje".

Svjetska rekorderka i na 400 slobodno to je i potvrdila u Riccioneu na državnom prvenstvu (te trialsima za Rim ovog ljeta) 200 slobodno isplivavši 35 stotinki brže vrijeme od i otprije (iz Pekinga) svog svjetskog rekorda te ga spustila na 1:54.47.

Dan ranije je SP izborila i na 100 slobodno i s 53.55 se uvrstila u Top 10 svih vremena. Svoj i talijanski svjetski rekord je srušila za čak 85 stotinki te sada za svjetskim rekordom višestruke svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice Australke Libby Lenton zaostaje 67 stotinki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!