Košarka

Po pobjedu za oproštaj

Branimir Korać • srijeda, 11.03.2009.
Po pobjedu za oproštaj
Foto: Davor Sajko

Posljednji susret ove sezone u Euroligi Cibona će odigrati večeras u 20 sati protiv moskovskog CSKA. Za oproštaj od europske sezone našeg euroligaša očekuje glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka Europe...

Moskovski CSKA posljednja je momčad koja će ove sezone u Euroligi napuniti Dom Dražena Petrovića. Iako nisu ostvarili prolaz u četvrtfinale, Cibose treba pozdraviti, a iz kluba govore kako ulaznice za gostovanje Planinića i društva odlično idu te se očekuje kako će Dom Dražena Petrovića ponovno biti posve ispunjen.

Rezultatskog imperativa u ovom susretu, na žalost, nema. Cibona je šansu za prolaz prvenstveno ispustila u domaćem susretu s Fenerbahčeom kojeg je jednostavno morala dobiti. Tada bi ostala u igri za prolaz i ovaj susret s CSKA bio bi susret vrijedan četvrtfinala.I unatoč tom porazu od Fenerbahčea, ostali su u igri i do prošlog kola, međutim, realnost je govorila kako će se u Sieni teško do pobjede ili minusa manjeg od sedam poena.

Vezane vijesti

Bez obzira na rezultatsku nevažnost, Cibona će večeras ići na pobjedu.Pobjeda protiv CSKA u ma koliko nevažnom susretu, uvijek dobro odjekne. Velimir Perasović je toga svjestan i mobilizirat će momčad do maksimuma. No njegov pretjeran napor u motivaciji igrača neće biti niti potreban jer je svakom igraču želja svladati veliki CSKA.

Ovaj susret za Cibonu će biti odlična priprema i za subotnji dvoboj s Partizanom, jedinom momčadi iz regije koja će zaigrati u četvrtfinalu Eurolige. Susret s Partizanom Ciboni je praktički vrijedan osiguranja drugog mjesta u NLB ligi, samim time osvajanja pregršt bodova i plasmana na Final Four. U kontekstu tog dvoboja dobro je svladati CSKA jer bi atmosfera u momčadi uoči te velike utakmice bila kudikamo bolja.

O snazi Moskovljana ne treba previše razglabati. Cibona ju je jako dobro upoznala u prvom susretu u Moskvi u kojem je CSKA slavio 87:61 nakon furioznih posljednjih 15 minuta Rusa.

U tom susretu nije bilo Planinića, no večeras će biti u sastavu. Zanimljivo, bit će to Planiniću prvi put da igra protiv svog bivšeg kluba i sigurno će se pred zagrebačkim navijačima željeti predstaviti u što boljem svjetlu. Treba očekivati kako će imati i veću minutažu nego inače.

Ne treba očekivati neku posebno tvrdu utakmicu, obje momčadi igraju bez nekog imperativa i možemo se nadati dobroj košarci. Za razliku od dosadašnjih zagrebačkih susreta ove sezone, Cibona i CSKA igrat će od 20 sati.

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cibona63:73CSKA Moskva
Fenerbahçe68:73Montepaschi Siena
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cibona63:73CSKA Moskva
Fenerbahçe68:73Montepaschi Siena
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!