Nogomet

Riquelme se odrekao argentinskog dresa

Borna Rupnik • srijeda, 11.03.2009.
Riquelme se odrekao argentinskog dresa
Foto: EPA

Diego Maradona uspješno je startao na klupi argentinske reprezentacije, ali prvi veći problem pojavio mu se u obliku Juana Romana Riquelmea. Nezadovoljni nogometaš Boce Juniorsa oprostio se od plavo-bijele majice, barem dok se Maradona ne oprosti od klupe...

"Neću igrati za reprezentaciju sve dok je Diego Maradona izbornik", rekao je Juan Roman Riquelme u razgovoru za državnu televiziju i zadao neugodan udarac atmosferi u argentinskoj izabranoj vrsti.

Riquelmeu to nije prvi demonstrativni potez - isto je učinio i 2006. godine, da bi se vratio pod vodstvom Alfija Basilea. Ovoga ga je puta zasmetala Maradonina izjava o njegovoj formi. Naime, Mali zeleni nije u potpunosti zadovoljan njome, ali je unatoč tome planirao pozvati Riquelmea za nadolazeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Maradona je objašnjavao što točno očekuje od Riquelmea: "Želim da dolazi u posljednjih 20 metara kako bi surađivao s Tevezom, Aguerom i Messijem. Volim kada koristi svoju brzinu, dijeli odlučujuće lopte i upisuje se u strijelce. Ako to ne čini, nemam velike koristi od njega".

Tu je Riquelme povukao granicu. "Nismo na istoj valnoj duljini i jasno je da ne možemo raditi zajedno", rekao je vezni igrač Boca Juniorsa. dodavši da se nema namjeru predomisliti: "Moja je reprezentativna priča završena, mogu to jasno i glasno reći. Žao mi je što neću nastupiti u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, ali svojoj momčadi želim sve najbolje. Moje bi prisustvo samo izazivalo napetosti i bolje je da netko drugi zauzme moje mjesto".

Pritom je otkrio i još jednu stvar koja mu nije bila po volji: "Da neću igrati protiv Francuske saznao sam preko radija. Imam svoja načela i ona se ne poklapaju s trenerovim".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!