Košarka

"Ma vraga sam kalkulirao"

Vedran Attias • srijeda, 11.03.2009.
"Ma vraga sam kalkulirao"
Foto: Davor Sajko

Cibona je završila svoj nastup u ovogodišnjoj Euroligi domaćim porazom protiv CSKA iz Moskve. Iako je Cibona poražena, gledatelji u Draženovom domu potpuno zasluženim su pljeskom ispratili Cibose nakon utakmice...

Veliki trener i stručnjak Ettore Messina bio je zadovoljan igrom svoje momčadi na početku: "Bile su ovo dvije utakmice: jedna u kojoj smo mi imali dobar ritam, vodili i igrali dobro, a onda je bila i druga utakmica u kojoj je Cibona odigrala odlično i potpuno se vratila u utakmicu."

Na kraju, s(p)retniji su bili favorizirani gosti iz Moskve: "Sretni smo s pobjedom i želimo Ciboni što bolji nastavak sezone u NLB ligi, a pred nama je deset dana za što bolju pripremu za završnicu sezone." Naravno, teško je bilo ne komentirati potez Khryape koji je vratio Cibonu u utakmicu: "Prve dvije su bile točne, no treća odluka suca je bila pogrešna i suci bi trebali imati više osjećaja za igru. Nitko od igrača se nije niti žalio na korake, a sudac se išao igrati "malog policajca" i bez razloga stavio sebe u prvi plan."

Messini nije palo napamet opravdati potez svog igrača: "Naravno, reakciju svog igrača uopće ne želim opravdavati jer se to ne može." Boji li se moguće dulje suspenzije?: "To stvarno nije unutar moje domene i ne mogu to komentirati."

Je li Talijan zadovoljan večerašnjim nastupom i općenito sezonom Zorana Planinića: "Odlično je počeo, no uhvatila ga je neka uspavanost, kao i cijelu momčad, i u nastavku nije bio dobar. Nije bila laka sezona za njega jer se prilagođava na novi sistem, a potpuno je drukčiji igrač od Papaloukasa s kojim ga uspoređuju. Dobra stvar je što uvijek radi maksimalno, neovisno išlo mu ili ne, i svakako je igrač na kojeg itekako računam u nastavku sezone."

Domaći trener Velimir Perasović čestitao je gostima na pobjedi: "U prvom redu, potpuno zaslužena pobjeda CSKA koji je krenuo kako velika momčad otvara - sigurno, uvjereno i žestoko." U nastavku je ipak Cibona uhvatila goste te čak i povela: "U trećoj četvrtini počeli smo igrati dobru zonu, no oni su se prilagodili. Nismo imali lakoću u napadu jer igraju sjajnu obranu pa nam je bilo teško, a nismo ni imali dovoljno raspoloženih igrača da odemo na neku razliku kada smo ih već stigli; promašili smo neke otvorene šuteve i to je bio kraj."

Jedan od onih koji je večeras pružio vrlo dobru partiju bio je Vedran Princ: "Odigrao je požrtvovno, držao igru pod kontrolom i možda bi igrao do kraja, ali stavio sam Callowaya kako bi mu vratio samopouzdanje. Danas je Princ bio odličan."

Je li možda trener Cibone radio još neke kalkulacije kako bi momčad što odmornija dočekala Partizan u subotu?: "Nisam ništa kalkulirao iako bih se na to mogao vaditi i reći: 'je, kalkulirao sam.' Ma jesam vraga kalkulirao", odgovorio je uvijek zanimljivi i simpatično iskreni trener Cibosa.

Princ igra vrlo dobro, no zato Calloway očito oscilira i sada ponovno pada u formi: "Ja nisam Princu dao priliku bezveze nego ju je on zaslužio. Svaki trener radi najbolje što zna za svoju momčad, a svaki igrač mora živjeti uz konkurenciju. Calloway je upao u malu krizu iz koje mora izaći, ali on je u Turskoj i Sarajevu igrao dobro i pružio je niz dobrih partija ove sezone."

U subotu je na programu još jedna velika utakmica kada u Zagrebu gostuje Partizan: "U subotu igramo protiv ekipe koja je na ovom nivou i moramo igrati bolje jer su oni s razlogom među osam najboljih momčadi u Europi." Uz podršku kao što je Cibona imala tijekom sezone i uz igre koje su igrači Cibone pokazali, u Draženovom domu samo je jedan favorit - Cibona.

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cibona63:73CSKA Moskva
Fenerbahçe68:73Montepaschi Siena
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cibona63:73CSKA Moskva
Fenerbahçe68:73Montepaschi Siena
1CSKA Moskva 51+77
2Montepaschi Siena 42+16
3Cibona 24-33
4Fenerbahçe 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!