Zimski sportovi

Čehinja u vodstu, Ana deseta

Antonija Pavlić • petak, 13.03.2009.
Čehinja u vodstu, Ana deseta
Foto: Kristijan Komarica

Prednost prije druge vožnje posljednjeg slaloma sezone u Areu pridobila je svjetska viceprvakinja iz Val d'Iserea ove godine i najbolja dvije sezone ranije, Šarka Zahrobska. Druga je pozicija pripala osvajačici Malog kristalnog globusa, Mariji Riesch, dok je treće mjesto zauzela pobjednica Ofterschwanga Sandrine Aubert. Ana Jelušić je doskijala do 10. mjesta sa zaostatkom od 1.05 dok je Nika Fleiss okupirala 21. poziciju s velikih +2.87...

Svjetska viceprvakinja iz Val d'Iserea ove godine i najbolja u Areu 2007., Šarka Zahrobska, dokazala je još jednom da joj ovo mjesto definitivno odgovara. Spustila se Čehinja stazom Gaestrarappet u vremenu 51.80 i ispred Marije Riesch ubilježila 31, a Sandrine Aubert 47 stotinki sekunde prednosti.

Pomalo je razočarala pak, s obzirom na ono što inače pruža, trijumfantica u obje odvožene discipline ovoga tjedna, Lindsey Vonn, koja je upisala zaostatak od 75 stotinki sekunde, no što je još važnije - smjestila se ispred glavne konkurentice za srebrnu medalju u slalomskom poretku, Tanje Pouitainen.

Finkinja se baš kao i Austrijanka Kathrin Zettel nije proslavila danas, do cilja je došla sa zaostatkom od 1.24, što je bilo dovoljno za tek 12. poziciju. Ništa bolju vožnju nije prezentirala niti Nicole Hosp, treća u prošloj utrci u Ofterschwangu, koja je zauzela 16. poziciju i tako se dovela u situaciju da mora maksimalno napasti stazu u drugoj vožnji želi li stići do ponekog boda.

U prvih deset su se u sekundu razmaka smjestile još i Maria Pietilae-Holmner na četvrtom mjestu, Susanne Riesch na šestom, Anja Paerson na sedmom, Manuela Moelgg na osmom, Therese Borssen na devetom i naša Ana Jelušić na desetom mjestu.

Riječanka je po već ustaljenom pravilu svoju vožnju odradila agresivno i s puno htijenja, no i dosta neprecizno, premda je na prvom prolazu upisala minimalni zaostatak od 18 stotinki sekunde. Vrijeme je ipak izgubila u središnjem dijelu staze te u cilj ušla sa zaostatkom od 1.05 stotinki sekunde. Nika Fleiss je pak stazu prošla iznimno nesigurno i već je na prvom prolazu pokazala da je rapidno pala u formi nakon utrke u Garmisch-Partenkirchenu. Bodove čini se, tako danas neće vidjeti, budući da je sa velikih +2.87 zauzela 21. poziciju.

Are, slalom, prva vožnja:
1. Šarka Zahrobska (Češka) 51.80
2. Maria Riesch (Njemačka) +0.31
3. Sandrine Aubert (Francuska) +0.47
4. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +0.62
5. Lindsey Vonn (SAD) +0.75
6. Susanne Riesch (Njemačka) +0.80
7. Anja Paerson (Švedska) +0.82
8. Manuela Moelgg (Italija) +0.95
9. Therese Borssen (Švedska) +0.97
10. Ana Jelušić (Hrvatska) +1.05
...
21. Nika Fleiss (Hrvatska) +2.87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!