Zimski sportovi

Poutiainen ili Zettel?

Petar Plevnik • subota, 14.03.2009.
Poutiainen ili Zettel?
Foto: Nikola Movrić

Velika borba vodi se u posljednoj ovosezonskoj utrci skijašica između Tanje Poutiainen i Kathrin Zettel za Mali kristalni globus u veleslalomu. Unatoč prednosti u poretku veleslaloma, nakon današnje prve vožnje u boljoj je poziciji Finkinja...

Iako je, za razliku od skijaša, u konkurenciji skijašica Amerikanka Lindsey Vonn još u srijedu osigurala Veliki kristalni globus, posljednjoj ovosezonskoj utrci skijašica u Svjetskom kupu neće nedostajati uzbuđenja.

Naime, uoči današnje utrke vodeća u poretku veleslaloma je Austrijanka Kathrin Zettel s 41 bodom prednosti u odnosu na Finkinju Tanju Poutiainen. Nakon prve vožnje Poutiainen je na drugom mjestu, s 58 stotinki zaostatka u odnosu na vodeću Slovenku Tinu Maze, dok je Zettel tek na 11. mjestu s velikih 1.86 sekundi zaostatka za Maze.

Vezane vijesti

Kada bi ovakav poredak ostao na kraju utrke Mali kristalni globus otišao bi u ruke Poutiainen budući da Poutiainen osvaja 80, a Zettel 24 boda, što bi Tanji bilo dovoljno za osvajanje naslova pobjednice veleslaloma.

Ipak, Zettel za šestim mjestom, koje bi, ukoliko Poutiainen ostane druga, Austrijanki bilo dovoljno za Mali kristalni globus, zaostaje svega 37 stotinki, tako da za konačan rasplet ovogodišnjeg poretka veleslaloma treba pričekati drugu vožnju u 12:30 sati.

Završnica Svjetskog kupa, Are, veleslalom, prva vožnja:
1. Tina Maze (Slovenija) 1:13.74
2. Tanja Poutiainen (Finska) +0.58
3. Taina Barioz (Francuska) +0.96
4. Manuela Moelgg (Italija) +1.02
5. Fabienne Suter (Švicarska) +1.47
6. Stefanie Koehle (Austrija) +1.51
7. Denise Karbon (Italija) +1.58
8. Tessa Worley (Francuska) +1.78
8. Andrea Fischbacher (Austrija) +1.78
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +1.80
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!