Nogomet

Neretljak dvostruki strijelac, Mikić asistent

Yasuyuki Nagatsuka • nedjelja, 15.03.2009.
Neretljak dvostruki strijelac, Mikić asistent
Foto: Kristijan Komarica

U drugom kolu japanskog prvenstva Sanfrecce Hiroshima je igrala protiv Omiya Ardije. Bio je to mali hrvatski derbi u kojem su se susreli bivši Dinamovac Mihael Mikić i bivši Hajdukovac Mato Neretljak. U Japanu su se susreli nakon šest godina bez međusobnih dvoboja. Za Omiyu inače igra i Klemen Lavrič koji je dosao u Omiyu prosle sezone i zabio je pet golova u 18 utakmica, ali nije igrao zbog ozljede...

Domaća momčad Hiroshima je držala inicijativu napadačkom igrom i već u trećoj minuti Yojiro Takahagi je zabio volejom. Mikića su konstantno čuvala po dvojica igrača, ali često je prijetio po desnoj strani prodorima i ubačajima. U 35. minuti napadač Hisato Sato je bio srušen u 16-ercu, ali branič Tomoaki Makino je naivno promašio jedanaesterac. Minutu kasnije Mikić je okušao šut s 20 metara, ali vratar je dobro reagirao. U 41. minuti i Omiya je dobila jedanaesterac nakon što je Yasuhiro Hato bio srušen, Neretljak je jakim udarcem zabio s bijele točke i izjednačio. To je bio njegov prvi gol u Japanu. Kao lijevi stoper Neretljak se istaknuo znanjem i iskustvom, te je dominirao u zraku.

U drugom poluvremenu odmah je Hiroshima napravila prednost. U 49. minuti Mikić je dobro centrirao nakon duplog pasa, a vezni igrač Kazuyuki Morisaki je zabio glavom. Ali, u 73. minuti Omiya je napravila brzu kontru i uspjela je opet izjednačiti golom Masahika Ichikawe. U 79. minuti Neretljak je zabio lijevom nogom nakon kornera i konačno je Omiya preokrenula rezultat. Na kraju Hiroshima je imala niz prilika pogodila i gredu, ali rezultat je ostao 2:3.

Nakon dva kola Gamba Osaka i Albirex Niigata su jedine momčadi koje su slavile u obje utakmice.

U drugoj japanskoj ligi (J2) bivsi Dinamovac Kazuyoshi Miura koji igra u FC Yokohami zabio je s bijele točke. Miura je najstariji igrač u japanskoj profesionalnoj ligi, a postao je i najstariji strijelac u povijesti s 42 godine i 16 dana.

Trenutačno jos dva Dinamovca igraju u japanskoj ligi, Brazilac Vitor Silva Assis de Oliveira "Junior" igra za Kawasaki Frontale i australski Hrvat Eddy Bosnar za JEF United Chibu. Oni su igrali 2005/2006 sezoni u Dinamu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!