Vodeni sportovi

Gordan Kožulj direktor reprezentacije

Sportnet • nedjelja, 15.03.2009.
Gordan Kožulj direktor reprezentacije
Foto: Dejan Popek

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza, održanoj 14. i 15. ožujka u Osijeku, Gordan Kožulj imenovan je za direktora reprezentacije te je tako zamijenio dosadašnjeg v.d. direktora reprezentacije Tomislava Karla...

S obzirom se u prosincu prošle godine oprostio od aktivnog plivanja i reprezentacije, Kožulj je zahvalio što mu je odmah ukazano povjerenje da od sada i na suhom može biti predvodnik naših novih plivačkih uspjeha te očekuje da će u ovom olimpijskom ciklusu plivačka reprezentacija sazrijeti do mnogih novih rekorda i medalja.

Od prošle godine hrvatsko plivanje bogatije je za tri svjetska i pet europskih rekorda te više od 100 državnih rekorda u svim uzrasnim kategorijama. Na Svjetskom prvenstvu (25 m) u Manchesteru osvojene su dvije zlatne i dvije brončane medalje, dok su na prvenstvima Europe u Eindhovenu (50 m) i Rijeci (25 m) osvojene dvije zlatne, jedna srebrna i četiri brončane medalje.

Plivačka reprezentacija prošle godine nastupila je na velikim međunarodnim plivačkim natjecanjima kao što su Olimpijske igre u Pekingu, Svjetsko prvenstvo (25 m) u Manchesteru, Europsko prvenstvo (50 m) u Eindhovenu te Europsko prvenstvo (25 m) u Rijeci. Od većih juniorskih natjecanja reprezentacija je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Monterrayu i Europskom prvenstvu u Beogradu.

Na sjednici je usvojena Komunikacijska strategija HPS-a, za koju je predsjednik Goran Pavić rekao da bi trebala unaprijediti komunikaciju i suradnju Saveza s klubovima te pomoći pri ostvarivanju glavnog cilja, a to je razvoj plivačkog sporta kroz podršku plivačkoj zajednici i stvaranje okruženja za kvalitetne uvjete rada.

S obzirom da HPS smatra da su kvalitetni objekti ključni za razvoj natjecatelja od najmlađih početnika do sportaša s međunarodnom reputacijom, ovaj Izvršni odbor priprema prijedlog Smjernica za projektiranje bazena. Ove smjernice imaju za cilj promovirati bolje opće razumijevanje sveukupnih koncepata projektiranja i dati procjenu svih tehničkih pitanja i kritičnih čimbenika koje bi investitori trebali razmotriti kako bi se došlo do odgovarajućeg rješenja za neki specifični projekt bazena.

Donesena je Odluka o pokretanju Programa za osposobljavanje kadrova za obavljanje stručnih poslova u plivanju. Uspostava procesa kontinuirane edukacije i licenciranja trenera Hrvatskog plivačkog saveza, radi zadržavanja trenutne kvalitete, jedan je od glavnih ciljeva Izvršnog odbora Saveza.

Kroz projekte "povoljnih bazena", usavršavanje trenera i omogućavanje sve boljih uvjeta za postizanje vrhunskih rezultata, Savez značajno doprinosi promociji sporta i zdravog života u Hrvatskoj.

Ponukani pohvalama LEN-a i predstavnika medija na organizaciju Europskog prvenstva u plivanju u malim bazenima u Rijeci, HPS je odlučio istaknuti kandidature za domaćinstvo LEN Kongresa i Juniorskog prvenstva Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!