Nogomet

Pobjeda, pucnjava, Maradona-izdajnik

Maja Giljanović • ponedjeljak, 16.03.2009.
Pobjeda, pucnjava, Maradona-izdajnik
Foto: EPA

Boca Juniors su u 6. kolu Clausure na Bomboneri isprašili Argentinos Juniorse u utakmici kojoj je prethodila pucnjava zavađenih frakcija Bocinih navijača...

Svjedoci navode kako je ispaljeno najmanje pet metaka, a dva su završila u slučajnim prolaznicima. Ranjeni su, naime, 55-godišnji muškarac i 85-godišnja starica, ali su u stabilnom stanju. Uhapšeno je pola tuceta "navijača" skupine "Los 12 što im je u tjedan dana drugi ispad nakon tučnjave na stadionu Independientea.

Strasti je utišala Boca pobjedom protiv Argentinos Juniorsa. Prepuna je Bombonera odzvanjala od ovacija karizmatičnom Riquelmeu kojem su tribine željele iskazati podršku u njegovom "kačenju" s izbornikom Maradonom kojeg su, pak, prozvali izdajnikom, a Boca je slavila golovima Forlina, Figueroe i Palacija.

Treća je ovo pobjeda prvaka Aperture u Clausuri te su s devet bodova izbili na deveto mjesto šest bodova manje od Lanusa (2:1 protiv Colona).

Jedan od najpopularnijih klubova u Argentini koji se u prvu ligu vratio nakon 10-godišnjeg egzila prouzrokovanog bolnim bankrotom - Racing - upisao je prvu pobjedu. Caballero je u 75. minuti iskoristio brojčanu prednost nakon što je u 37. minuti isključen Godoyev Encino. Još su uvijek, međutim, zbog lošije gol-razlike (Gimnasia Jujuy, Argentinos Juniors, Estudiantes) posljednji 20.

Velez i River su u derbiju podijelili bodove. Utakmica druge i pete momčadi obilovala je što atraktivnim potezima, što nervozom, a River je propustio i vodstvo - Lopez je izjednačio samo tri minute poslije gola Villagre - i igrača više zadnjih 15 minuta (Cristaldo).

Kako je, međutim, Tigre u gostima slavio protiv Gimnasije La Plata, Riveru je i ovaj bod bio dovoljan za iskorak na četvrto mjesto (Colon ima tri gola bolju gol-razliku) četiri boda iza Lanusa.

Clausura, 6. kolo:
Gimnasia Jujuy - Independiente 4:1, Arsenal - Rosario 0:5, Gimnasia La Plata - Tigre 0:1, Lanus - Colon 2:1, San Martin - Estudiantes 1:0, San Lorenzo - Banfield 3:1, Newell's Old Boys - Huracan 2:2, Racing - Godoy 1:0, Velez - River Plate 1:1, Boca Juniors - Argentinos Juniors 3:0

Tablica:
1.Lanus 6 5 0 1 +6 15
2.Velez 6 3 3 0 +6 12
3.Colon 6 3 2 1 +4 11
4.River Plate 6 3 2 1 +1 11
5.Huracan 6 3 1 2 +1 10
...
9.Boca Juniors 6 3 0 3 +1 9
...
20.Racing 6 1 1 4 -9 4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!