Ostali sportovi

Pitbullsima prvi hrvatski dvoboj

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.03.2009.
Pitbullsima prvi hrvatski dvoboj
Foto: Davor Sajko

Prvi hrvatski dvoboj u američkom nogometu između Zagreb Raidersa i Teutoburgium Pitbullsa iz Dalja pripao je Slavoncima koji su slavili 42:14...

Stotinjak znatiželjnika prisustvovalo je u subotu na Nogometnom centru Maksimir zanimljivom dvoboju. Zagreb Raidersi i Teutoburgium Pitbullsi, naše dvije novoformirane momčadi američkog nogometa odigrale su prvi hrvatski dvoboj u ovom vrlo popularnom sportu. Po modificiranim pravilima slavili su gosti iz Dalja.

Daljani su slavili 42:14 u susretu koji će ostati zapisan u povijesti ovog sporta u Hrvata. Iako su igrači nastupili bez klasične opreme za američki nogomet, nije se igrao flag football bez kontakta sa zastavicama već se igrao pravi tackle football odlukom oba kluba.

U takvim uvjetima igrači su pokazali iznimnu hrabrost i bez straha ulazili u kontakte. Na kraju je ipak presudilo "iskustvo". Daljani su već gotovo tri godine na okupu i iako im je ovo tek prva utakmica, u nogama imaju ipak više znanja i snage od tek osnovanih Raidersa koji su tek na samom početku.

U svakom slučaju veseli razvoj ovog sporta na našim prostorima. Sve je započelo osnivanjem Zagreb Thundera koji je uspješno nastupao i u CEFL ligi, a nadamo se kako će njihovim stopama krenuti i Teutoburgium Pitbullsi i Zagreb Raidersi. Prvi korak je napravljen, a uz entuzijazam i ambicioznost koja odlikuje obje momčadi, optimisti smo po pitanju budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!