Nogomet

Pomama za dva SP-a

HINA • utorak, 17.03.2009.
Pomama za dva SP-a

Danas je istekao rok za prijavu kandidatura za domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. ili 2022., a u sjedište Međunarodne nogometne federacije (FIFA) stiglo je čak 11 prijava iz ukupno 13 zemalja...

Australija, Engleska, Indonezija, Japan, Meksiko, Rusija, SAD, zajedno Belgija i Nizozemska te Španjolska i Portugal poslali su prijave za oba prvenstva, dok su se Južna Koreja i Katar kandidirali samo za SP 2022.

"Velik interes za organizaciju SP-a potvrđuje kako se radi o velikom natjecanju, jednom od najvećih u svijetu sporta. Imena kandidata najavljuju kako će izbori biti vrlo zanimljivi", kazao je predsjednik Fife Sepp Blatter.

Nakon što je objavljena i službena lista kandidata, odmah su počela i nagađanja tko bi mogao dobiti organizaciju. Kako je iduće SP u Južnoj Africi, a potom dolazi Brazil, logičnim se čini kako bi 2018. na red mogla doći Europa. U ovom trenutku na Starom kontinentu najbolje stoje Engleska i Rusija, dok se ostalima daje malo izgleda. Za SP 2022. najviše se izgleda daje Australiji i azijskim zemljama.

Odluku o domaćinima SP-a 2018. i 2022. Izvršni odbor Fife donijet će 10. prosinca iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!