Nogomet

Ćiro želi Sivonjića kojeg ne može imati

Zoran Zdelar • utorak, 17.03.2009.
Ćiro želi Sivonjića kojeg ne može imati
Foto: Davor Sajko

Miroslav Blažević otkrio je da u svoju reprezentaciju želi pozvati Dinamova napadača Iliju Sivonjića, no to mu Fifina pravila ipak ne dozvoljavaju...

Marijan Vlak opravdano je u klub tijekom siječanjskog prijelaznog roka iz zaprešićkog Intera doveo mladog napadača Iliju Sivonjića, koji se u prvom dijelu sezone iskazao golovima na gostujućim terenima.

Protiv Šibenika je Sivonjić protekle nedjelje odigrao svoju najbolju utakmicu od dolaska u Maksimir postigavši jedan pogodak, ali stigao je jednom i asistirati. To je učinak koji nije promaknuo ni izborniku nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslavu Blaževiću, koji je uočio priliku i pokušao ga dovesti u svoje redove dovesti, no iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine morali su mu priopćiti ipak lošu vijest - Sivonjić ne može igrati za BiH.

Sivonjić je 1987. godine rođen u Jajcu u susjednoj državi, no nastupao je u hrvatskoj U19 reprezentaciji, a kako je navršio 21 godinu, više nema pravo promjene reprezentativnog dresa, već se sad može nadati isključivo da će svojim igrama izboriti jednog dana i poziv Slavena Bilića.

Fifina pravila, naime, igraču dopuštaju da ukoliko je nastupao za nečiju mladu reprezentaciju ima pravo promjene reprezentacije najkasnije do svoje 21. godine te je Ćiro tako zakasnio sa svojim pozivom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!